Portugalské kuře
Potřebujete: 8 kuřecích stehen, 8 cibulí, 6 rajčat, 3 zelené papriky, 4 stroužky česneku, trochu šafránu, 2 dl bílého vína, tymián, bobkový list, sůl, pepř.
Postup: Zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na kolečka. Do většího hrnce z litiny (nebo do remosky) skládejte následující vrstvy: cibuli, rajčata, papriky. Pak na zeleninu položte čtyři stehna. Opakujte vrstvy a zakončete dalšími čtyřmi kuřecími stehny. Posypte šafránem, přidejte celé stroužky česneku, dva bobkové listy (můžete je rozdrobit) a jednu snítku tymiánu (případně sušený, ale v menším množství). Vše zalijte bílým vínem, osolte, opepřete. Vařte na mírném ohni asi hodinu a půl.
Příloha: chléb, rýže, široké nudle
"S portugalským kuřetem je to jako s českým gulášem: druhý den je nejlepší," píše čtenářka pracinka. Děkujeme za recept.
23.11.2007 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Portugalské kuře
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Elen: to je tenhle recept.nevěděla jsem co vařit a tak jsem nakoukla a pracinka to vyhrála
Elí: no teda, to je přímo akční
ale pekla jsem to v troubě
bylo to dobrý
Vynikající!!!! 1*
nooo, málokterý recepty mě tady nadchnou..a teda když už i nadchnou, tak je nemůžu realizovat kvůli dietě...ale tohlemůže a určitě by jí to moooc chutnalo to vyzkouším
dávám tomu velkou 1
tak tohle je přesně podle mého gusta! Zeleninka, kuře....