Kuřecí křidélka
Potřebujete: 500g kuřecích křidélek, 4 cibule, čerstvý zázvor, 1 stroužek česneku, 1 polévkovou lžíci pravé sojové omáčky, 2 polévkové lžíce bílého vína, pórek nebo jarní cibulku, olej na smažení
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno, zázvor na plátky, česnek prolisujte. Vše dejte do mísy a přidejte víno se sójovou omáčkou. Kuřecí křidélka omyjte a položte do marinády. Marinujte nejméně 15 minut. Do pánvičky dejte 2 lžíce oleje a na rozpálený olej vložte kuřecí maso i s marinádou. Při smažení obracejte. Pokud potřebujete přilít tekutinu, přidávejte vodu, nikoliv olej. Smažte asi 15 minut. Pak přidejte pórek nebo jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Ještě chvilku vařte, ale pórek nebo cibulka má zůstat křupavá.
"Kuřecí křidélka máme raději než kuřecí prsíčka," píše čtenářka Jana. "Když nás přestanou bavit smažená nebo pečená, podávám tuto úpravu." Za originální recept děkujeme.
7.3.2008 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí křidélka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.My křidélka napřed vložíme do marinády a pak grilujeme nebo osmažíme ve fritovacím hrnci. Nakoupíme jich alespoň 2 kg a s kamarády si pochutnáváme , k tomu nebo dobré pivečko a je to
já mám taky křidýlka moc ráda a určitě to vyzkouším.
IVUSKA 56: kosti u nás olizujou psi
IVUSKA 56: vím - pořádná flákota masa
catcat: nevíš co je dobrýho
Já teda nikdy nepochopím, proč lidi jedí křidýlka! Vždyť je to odpad - normální člověk si dá maso!!!!
no a ješte do směsi přidám med,a nechám je den obalené odležet,není nic lepšího a mimochodem poprvé jsem to jedla u bratra který je kdysi sám takto udělal vynikající,bráška naučil sestru dělat výborná křidélka