Kuřecí šátečky
Potřebujete: 500 g kuřecího masa, zbytky salámů (šunkový, šunka, slanina – prostě co doma zbylo, nejlépe měkký salám), 7 větších brambor, čalamádu, sůl, oblíbené koření, alobal.
Postup: Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky, osolte je a okořeňte oblíbeným kořením. Salám nakrájejte na kostičky a osmahněte jej, až pustí šťávu. Z role alobalu natrhejte větší kusy, poklaďte je nejdříve hranolky, pak kuřecím masem, salámem a čalamádou. Zabalte, udělejte psaníčka (kapsičky), vložte do trouby a pečte asi hodinu a čtvrt na střední stupeň.
Za recept děkujeme Kateřině Podraské.
3.12.2008 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí šátečky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.a my takhle balíme hlívu: brambory, hlíva, cibule, kousky anglické...osolit, pokmínovat, a je to mňamka
trempská večeře byla na našem jídelníčku už když byly děti malé. Dnes je jim 40 a recept se v rodině zabydlel.
Na alobal brambory a buď jen cibule, paprika, rajčátko . okořenit- upéct
Nebo- varianta s uzeninou a zeleninou-
Obojí je mňamka a děti to milují - je to pro nš dobrodružství.
Tak dobrou chut
jen přemýšlím proč to balit po porcích ...
výskládat do zapékací misky zaklopit a na posledních pár minut to přejet grillem ...... a s uzeninou bych byl opatrný to už spíš ty sýry
když já ty uzeniny moc nemusím......
to může být stejně dobré, jako dělám já. Na alobal dám nejlépe kousky anglické slaniny, poličan či paprikáš, hermelín, nivu, párek, porek, papriku a na to plátek kuřecích prsou či stehenní řízek okořeněný. Brambory vařím zvlášť a ranečky nechám v troubě jen půl hodinky a nechám je malinko pootevřené. Je to moc dobré a rychlé. Spotřebují se na to i malá množství surovin, co zrovna doma je.