Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuřecí na zázvoru

Kuřecí na zázvoru

Potřebujete: 2 ks kuřecích řízků, asi 2 cm čerstvého zázvoru, 1 menší mrkev, 1 zelenou papriku, 5 stroužků česneku, 15 oliv, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýru, 1 lžička vegety, trochu koření garam masala, citronový pepř, sůl a olej

Postup: Kuřecí řízky nakrájíme na širší nudličky, krátce osmažíme na oleji, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, papriku nakrájenou na kroužky, rozkrájené olivy, česnek krájený na plátky a zázvor nahrubo pokrájený, vše osolíme, ochutíme citronovým pepřem a garam masalou, přidáme lžičku vegety, podlijeme vodou. Dusíme přibližně 15 minut. Chuť zjemníme a směs zahustíme dvěma trojúhelníčky taveného smetanového sýru. Podáváme s rýží.

Za recept děkujeme čtenářce Heleně ze Šternberka.

Lenka Moučková


9.1.2009   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuřecí na zázvoru

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ota
Ota - 12.1.2009 10:03

vadlamadla: rozhodně lepší než nudit .... a ke všemu to je tam obšírně napsané..
Logicky vzato jsi to označila dobře, "dochucovadlo" je prostě univerzální chuť. Když to někomu chutná ať si třeba sype jídlo glutamanem nebo si do všeho dává maggi ... jen nechápu proč. Pak má všechno stejnou chuť.
Bytové jádro zrekonstruované a pak obouchané umakartem , jen tak pro jistotu, jsme na to zvyklí ....

 
vadlamadla
vadlamadla - 10.1.2009 9:24

Ota: u tebe mě už asi nic nepřekvapí. Naložit si maso na pár hodin je běžná praxe, kterou každá hospodyˇka ví, ale je patrné, že toho lze dělat i přímo. A vegeta (nebo jiné dochucovadlo) se používá při dokončení, tzn. že buď jí použiješ anebo ne. To jsou ale známé věci, o tom není třeba obšírně psát v receptech, ne?

 
babkatapka
babkatapka - 9.1.2009 13:59

Já bych nedávala papriku, zázvor mám moc ráda, paprika by mě tu chuť rušila. To koření garam... neznám ale když chci na zázvoru, tak chci chuť zázvoru.smajlik - 98
smajlik - 57

 
Ota
Ota - 9.1.2009 13:51

catcat: to je takový český zlozvyk se kterým je třeba urputně bojovat ...

Použijí se dobré suroviny, zajímavá koření a pak se to "pro jistotu" zabije vegetou, kečupem, maggi nebo jinou "všehochutí"

 
catcat
catcat - 9.1.2009 13:36

Ota: napadlo mi totéžsmajlik - 75

 
Ota
Ota - 9.1.2009 10:17

vypadá to dobře ale osobně bych to pokrájené kuřecí maso s tím závorem nechal poležet v oleji tak 1-2 hodiny.

A ještě jedna zákeřná kverulace ... proč proboha na garam masalu přidat vegetu ? To je jako osolit si sůl, nebo nalít sojovku do maggi ..... proboha

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.