Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Cordon bleu

Cordon bleu

Potřebujete: 4 kuřecí/krůtí řízky, plátkový sýr, šunku od kosti, mouku, vajíčko, strouhanku, párátka, sůl a pepř

Postup: Řízky naklepejte, osolte a opepřete. Na půlku řízku položte plátek sýra, šunky a zase sýra, pak přehněte přes náplň druhou půlku masa, zmáčkněte a spojte párátkem. Obalte v trojobalu a smažte dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.

Tip:

* místo klasického eidamu či ementálu můžete použít plísňový sýr

* místo šunky zkuste pršut nebo plátek uzeného lososa

 

Lenka Moučková


13.1.2009   Rubrika:   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Cordon bleu

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
babkatapka
babkatapka - 13.1.2009 17:17

Gabbi + Peta 16.11.2007: když si maso naložíš do rána do oleje nebo jen jogurtu, není suché. smajlik - 57smajlik - 57

 
janulka57
janulka57 - 13.1.2009 10:34

smajlik - 47

 
Ota
Ota - 13.1.2009 9:44

Gabbi + Peta 16.11.2007:
taky záleží z jakého masa z krůty ... dělám ze steheního a sůché se mi nezdají ...
Ovšem nejlepší řízky si dáváme v Rakousku ... dětské jsou velké jako naše dospělácké, dospělé porce to jsou gramofonové desky křupavé a přitom štavnaté ..... ještě jsme tam nenarazili na český "mistr strouhanky" kdy je obalu víc než obsahu

Jako přílohu doporučuji pro změnu špagety, al dente s trochou parmezánu a jemně oomáčkované ... tak aby omáčka netekla po talíři

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 13.1.2009 0:13

Z krutiho jsou tyto rizky ponekud suche - lepsi je to kureci nebo veprove.smajlik - 57