Kuře s kiwi
Potřebujete: 4 kuřecí prsíčka, 4 kiwi, tekutý med, citron či limetku, mletou skořici
Postup: Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na proužky. Na másle či na oleji orestujeme kuřecí proužky, až je maso hotové, dáme stranou a uchováme teplé. Mezitím si vyrobíme "sosík s kiwi": oloupeme kiwi a nakrájíme na větší kousky, aby se nerozpadly. Na stejnou pánvičku dáme šťávu z půlky citronu (nebo z celé menší limetky), přidáme 2 lžíce tekutého medu. Pomalu zahříváme a mícháme, šťáva by měla lehce hnědnout jako karamel. Přidáme kiwi a prohříváme velmi krátkou dobu. Přidáme trochu mleté skořice. Poté přidáme hotové maso a ještě necháme chvíli maso "nasáknout" neobvyklou šťávou.
"Můj muž rád experimentuje," píše čtenářka Jana, "a tuto krmi nám připravil k druhému výročí svatby. Od té doby je to naše výroční jídlo." Děkujeme za vskutku neobvyklý recept.
26.3.2009 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře s kiwi
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.mňam