Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuřecí na celeru s těstovinovou rýží

Kuřecí na celeru s těstovinovou rýží

Potřebujete: kuřecí maso, celer (nebo mražená zelenina), cibuli, olej, zakysanou smetanu, hladkou mouku a vegu/kari/grilovací koření, těstovinovou rýži

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme grilovacím kořením a kari. Cibuli nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky o rozměrech přibližně 0,5 cm. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso, a až se zatáhne, přidáme celer. Vše opečeme, zalijeme vroucí vodou, okořeníme vegou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. K masu můžeme přidat i jakoukoliv zmraženou zeleninu, ale celer plně stačí. Těstovinovou rýži opečeme na oleji do světle hněda, zalijeme vroucí vodou, okořeníme vegou a vaříme asi 9 minut. 

Za recept děkujeme čtenářce Bberi z Brna.

Lenka Moučková


3.4.2009   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuřecí na celeru s těstovinovou rýží

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Bberi
Bberi - 4.4.2009 10:17

A rozhodně to nechutná univerzálněsmajlik - 27

 
Bberi
Bberi - 4.4.2009 10:16

Jo,jo na závěr se k masu dá ta zakysanka s moukou.smajlik - 58Omlouvám se.

příliš vegy? proč myslíš

vega je vegeta bez glutamanu

Oto:ty jsi urýpanej,mně to tak chutnalo,ale vždyt si to můžeš okořenit dle chuti,já se taky nikdy nedržím zcela receptusmajlik - 58

 
barka
barka - 3.4.2009 17:13

Ještě jeden dotaz, na co je tam uvedená zakysaná
smetana a hladká mouka? Kam se vlastně přidá?
Na maso asi, že? Těst.rýže je taky ochucená
vegou, není ji příliš?smajlik - 76

 
barka
barka - 3.4.2009 17:07

Ota: úplně s tebou souhlasím, té univerzální
chutě mám dost ze závodky, takže doma
používám "vegu", když nemám opravdu
masový vývar. smajlik - 105

 
Ota
Ota - 3.4.2009 10:24

Bridgetj: obrázek ovšem není "kuře na nudličky"

vypadá to dobře ale já opět protestuju : proč grilovací koření když už je tam kari ?
Předpokládám také, že zde zmíněna vega je další z morů české kuchyně vegeta co ?
Proč se u nás pořád do všeho musí dosypat univerzální zahlazovače jako vegeta, podravka, magi, glutasol nebo kečup "aby to nedejbože nemělo jinou chuť! Proč se do masového vývaru nakonec pro jistotu musí prdnout bujonová kostka z vitany .......

 
Bridgetj
Bridgetj - 3.4.2009 8:54

Vypadá to dobře

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.