Husa s kapustou
Pořebujete: 1 husu, 4 stroužky utřeného česneku, pepř, majoránku, menší hlávku kapusty, sůl, vodu
Postup: Omytou a osušenou husu potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem. Vložíme do pekáče, mírně podlijeme a pod poklicí pečeme doměkka. Pak přidáme spařenou, nadrobno nakrájenou kapustu okořenenou majoránkou, solí a pepřem. Dopečeme ještě asi 20 minut. Podáváme s brambory.
1.6.2009 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Husa s kapustou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.babkatapka: to bych si dala,jednou jsem toto složení jedla a bylo to moc dobré.Škoda já neumím kapustu dobře udělat,vždy tomu něco chybělo,tak jsem zanevřela a roky už ji nevařím.
přiznám se, že klasickou kapustu snesu jen v karbanátcích...
Jen pro formu nejedná se o chybu ... protože na slovensku dávají hlávku zelí a říkají mu kapusta ??
Určitě bydlím moooc daleko od vás,tak by se to nevyplatilo.....hihihi
Husu nemám,a nekupuju, ale dělám pečené kuře, kapustu = kél + těstoviny. Pěkně polít vypečenou šťávičkou a mňam
Vím. vypadá to divně, ale zkusila jsem v Jugoslavii a je to moc dobré.
Almega: dá se přece udělat i na plechu v troubě?
CHACHA!!Nemám ani pekáč!
Almega: tak to se nechám pozvat. Já se teda obětuju a sním tu husu.
U nás by bohužel husu nikdo nejedl,jen tu kapustu...a jásama bych celou sníst nedokázala...ale jatýrka...ňam!!