Zapečená bramborová kaše s drůbežím masem
Potřebujete: 1 kg brambor, 400 g masa (drůbežího), cibuli (nebo šalotku), máslo, mléko, sůl, slané máslo, petrželku
Postup: brambory oloupeme, uvaříme a spolu s mlékem, máslem a petrželkou nasekanou nadrobno vytvoříme hustou kaši s kousky (můžeme též brambory jen nahrubo rozmačkat s trochou osoleného másla a petrželkou). Cibuli nakrájíme nadrobno a na slaném másle zpěníme, poté přidáme nahrubo nakrájené drůbeží maso (již kuchyňsky upravené), prohřejeme. Do zapékací misky vrstvíme brambory (kaši), masovou směs a končíme opět bramborovou kaší. Zapékáme 20-30 minut. Na závěr můžeme posypat strouhaným sýrem.
Tip: lze připravit i s mletým masem
10.8.2009 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečená bramborová kaše s drůbežím masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.to vypadá velmi jedle, to zkusím, místo rizota
To vypadá velmi dobře