Liška
Potřebujeme: 1 velkou cibuli, 3-4 papriky, 2-3 zelené, asi 20 cm dlouhé okurky, menší cuketu, 4 rajčata, pálivou papričku nebo špetku mleté, pepř, sůl, kečup, provensálské koření, kuřecí nebo krůtí maso.
Postup: Cibuli nakrájíme na půlkolečka, dáme mírně osmahnout, postupně přidáme okurky, papriky, cukety nakrajené na kostky, osolíme opepříme, přidáme pálivou papriku. Nakonec přidáme rajčata. Když je zelenina měkká, přidáme lžíci kečupu a maso, které jsme na pánvi na oleji opekli a ochutili solí a pepřem. Všechny ingredience necháme společně prohřát, zasypeme asi půlkou lžíce provensálského koření a podáváme s chlebem.
Za recept na rychlou a chutnou večeři děkujeme čtenářce s nickem Janka.
24.8.2009 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Liška
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Ze salátových okurek se dělá letní okurková omáčka (teplá) a například KFrancouzi to často dělají jako teplé.
Jde jen o zvyk.
no ale já přidávám ty hadovky do leča...mají chuť jako lilek nebo cukýna...kdo má rád....
Kawa:
sharon: jestli to nemá připomínat srajdu z hub lišek...
a proč "liška" ??? to po snězení zdrhám do lesa ?
IHope - přesně to mě napadlo, když jsem přečetla článek. Teplá okurka,no fuj
Neumim si predstavit chut dusene salatovky, nejak se ve mne pri te predstave vsechno prici.