Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Křupavé řízky

Křupavé řízky

Potřebujete: 4 řízky o tloušťce asi 1 cm, kukuřičné lupínky, 2 vejce, sůl, pepř, olej na smažení

Postup: Řízky omyjte a mírně naklepejte. Z obou stran osolte i opepřete. Na tácek či do talíře rozdrobte kukuřičné lupínky. Do hlubokého talíře rozklepněte vejce a ta vyšlehejte. V pánvičce rozpalte olej, řízky obalte nejprve ve vajíčku, pak v drcených kukuřičných lupíncích. Smažte po obou stranách. Podávejte s bramborovou kaší nebo míchaným zeleninovým salátem.

Tip: kukuřičné lupínky můžete rozdrtit v dlani (hrubší kousky) nebo je vložte nejprve do mikrotenového sáčku a pak rozdrťte válečkem.

Lenka Moučková


26.11.2009   Rubrika:   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Křupavé řízky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Marcela Gazdikova
Marcela Gazdikova - 16.11.2010 8:33

Vyzkouším, všechny Vámi nabízené varianty, za čas se ozvu, jak chutnaly. smajlik - 104smajlik - 69

 
Libuše Novotná
Libuše Novotná - 29.11.2009 17:02

Holky, já dnes zkusila před obalováním potřít kotlety troškou hořčice(plnotučné) z obou stran.Na chvíli nechat rozležet na sobě v lednici Pak normálně v trojobalu. Byly šťavnaté. Za pokus to stojí.

 
ZUTOJAMA
ZUTOJAMA - 29.11.2009 11:15

U nás se zase řízky po obalení v trojobalu před vložením na pánev namočí ve vajíčku,nejsou tak suché

 
Eva2
Eva2 - 26.11.2009 17:01

sharon: Kdy je budeš dělat,stavila bych se.smajlik - 68Manžel jedině klasický trojobal,možná to vyzkouším na svém řízečku.

 
sharon
sharon - 26.11.2009 12:14

nejlepší jsou takhle kuřecí, a lupínky přímo v originál pytlíku trošku potluču paličkou na maso,rovnou přes pytlík...je to moc dobré i po studenusmajlik - 57

 
Bridgetj
Bridgetj - 26.11.2009 9:32

Majucha: já používím zakysanou smetanu

 
štoudev
štoudev - 26.11.2009 9:09

Místo vajíčka to obaluju v bílém jogurtu s kořením (třeba s chilli nebo kari), ale jinak je to stejné. Jsou bezva.smajlik - 68

 
Bridgetj
Bridgetj - 26.11.2009 7:17

Také dělám takhle řízky. Anebo je pro změnu zase obaluji v mandlových lupínkách. Taky je to vynikající. K tomu kašičku a jen se olizovat.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.