Jablka ke kachničce
Potřebujete: 1 menší hlávku červeného zelí, 6 jablek, 2 lžíce sádla, 2 cibule, 100 ml bílého vína, sůl, cukr, ocet dle chuti
Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte na sádle a přidejte na kousky pokrájené zelí. Ochuťte solí, cukrem, octem, zalijte vínem a duste do poloměkka. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a rozložte do zapékací misky. Pak je naplňte připraveným zelím, mírně podlijte vodou a v předehřáté troubě pečte doměkka. Podávejte ke kachnímu masu.
18.1.2010 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jablka ke kachničce
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.já když peču kachnu, tak jablka (1-2) vložím dovnitř kachničky..... ale tohle může být taky mňamka, vyzkouším...
Taky jabkla strouhám přímo do zelí. I když tady se to peče ještě v troubě takže možná to má být takhle.
delam to podobne, jen teda nepecu, ale do zeli jablka nahrubo nastrouham