Krůtí nákyp
Potřebujete: 600 g pečeného krůtího masa, 4 žemle, 200 ml smetany na šlehání, 5 vajec, 5 lžic oleje, 2 cibule, 2 lžíce sekané zelené petrželky, sůl, mletý pepř, tuk a strouhanku na vymazání a vysypání formy
Postup: Maso nakrájejte na nudličky a žemle na kostičky. Žemle pokropte smetanou rozšlehanou se žloutky, přidejte osmaženou, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, sůl, petrželku a nakrájené maso. Důkladně promíchejte a nakonec opatrně přidejte sníh z bílků. Směs rozprostřete do vymazané a vysypané formy a zapékejte asi 40 minut. Podávejte se zeleninovým salátem.
25.3.2010 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Krůtí nákyp
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.jo.to si dám .nádivka v sobotu
Ja tadsi tohle - varene nudle, oprazene kureci mlete, pepr, sul, cibulka, kysela smetana, zamichat, navrch syr, zapect...dobre s pivem i vinem
Krůtí maso je velmi chutné a zdravé, hlavně pro ty se skupinou AB, to nám přímo doporučují. Já bych tam asi pro jistotu dala celé kilo masa, aby mi jeho chuť ty žemle nepřebily, ale jinak to může být docela jedlé, to bude dobré i příští den jako studená večeře+dobré černé pivko?