Slepice s houbovou omáčkou
Potřebujete: 1 slepici (nebo kuře), 3 lžíce másla, 200 g čerstvých hub (mohou být i mražené) nakrájených na plátky, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 2 cibule nakrájené nadrobno, mletou sladkou papriku, sůl
Postup: Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na porce a osolíme. Na rozehřátím másle zpěníme nakrájenou cibuli s paprikou a osmahneme. Přidáme slepici, podlijeme a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme, přidáme houby, zaprášíme moukou a zalijeme smetanou. Podlijeme a krátce povaříme. Nakonec vložíme zpět slepici a prohřejeme. Dosolíme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskový knedlík.
14.5.2010 Rubrika: | Komentářů 55 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slepice s houbovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: Slepici asi neseženu, ale pokusím se tedy jít do Penny, jinak taky vytáhnu prsa z mražáku a udělám si to zítra na obídek. Mňam. A houby ty mám furt, jsem vášnivá sběračka hub.
no vidíte, a já jsem si uvědomila, že mám nasušené houby, tak udělám kuřecí maso na houbách, vytáhla jsem prsa z mražáku (kuřecí, samozřejmě).
sharon: jo, s kuřetem to dělám furt, ale slepice přece jen má jinou chuť a připomíná to pak nostalgicky jídlo od babičky i mamky.
a nikdo mistra nevocení....mno,to už je na zamyšlenou
kurňa, tady je příspěvků!
sarobrouk: u nás je jich plnej panelák.....jen já jsem stará vyzobaná slunečnice......KUP KUŘE je to lepší......
evropka: ovšem kde je Litovel , tam je i medvěd.....
sarobrouk: já tuhle v Penny, ale mraženou a byla tam taková vrstva ledu uvnitř,že nebylo poznat co je v tom sáčku
sharon: panďák, to je mistr kuchař
sharon: mňam, dala bych si, ale sehnat slepici je snad nadlidský výkon, ne? Neviděla jsem ji nikde v obchodě ani nepamatuju.
sharon: tímto zdravíme pandici
evropka: tssssssss....kdo umí , umí...!
sharon: ovšem to je žrádlo
evropka: ku...pi,....vole....do pr.... )( též silně gastronomickééééééééé
ani jeden z těch dvou šamanů neumí pořádné kuře na paprice......
"já s receptem zhruba souhlasím"říká jirka
JarkaP: manka: sharon: už vím co ten krétén pořád říká-"zhruba"......no fakt to je silně gastronomické...jdu si dát panáka na "mistra"
sharon: počkej jak to pako babiců to říká...rychle,svižně....ne,jdu si to pustit,to musím najít
babkatapka:
JarkaP: ke kohoutovi