Krůtí řízky se slaninou
Potřebujete: 4 krůtí řízky, 1 menší cibuli, kelímek zakysané smetany/smetany na vaření, 100 g anglické slaniny vcelku, sůl a pepř
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostky, dáme na rozpálenou pánvičku a necháme pustit tuk. Pak přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Řízky omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme, dáme smažit. Až jsou hotové, přidáme smetanu, necháme prohřát. Dochutíme.
Tip: jako přílohu můžeme podávat zelené fazolky
24.6.2010 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Krůtí řízky se slaninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.martus: já z něj marti cítím divnou pachut
to bude mnamka, krutí je zdravé a dokonce ho mám doporucené k mé krevní skupine AB, coby nejzdravejsí masícko. Jen musím vypátrat, zda tady objevím zakysanou smetanu, zatím jsem vzala vzdy neco a bylo tu husté a nezakysané
já bych ty řízky obalila slaninou a upekla
Bridgetj: zakysaná od kohokoli.....v Lidlu je výborná v červeném kelímku zn. PILOS
To vypadá dobře. Zakysanou smetanu jsem ještě za tepla nepoužívala. Nebo to je taková ta smetana od Kunína??
já bych ty fazolky hodila do té smetany...
To může být dobré, asi to zkusím o víkendu.