Dušené kuře
Potřebujete: 1 celé kuře, 3 stroužky česneku, 1 citron, hladkou mouku, pepř, pálivou papriku, sůl, tuk
Postup: Kuře rozporcujeme, česnek utřeme, citron vymačkáme. Do mísy vložíme kousky kuřete a přidáme česnek, šťávu z citronu, pepř, sůl a pálivou papriku. Kuře pořádně obalíme a dáme nejméně na 4 hodiny do chladu. Pak jednotlivé kousky osmahneme na oleji, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a dusíme, až je maso měkké. Podáváme s vařeným bramborem.
Tip: k podlévání můžeme použít kuřecí vývar nebo kuřecí bujon
24.8.2010 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dušené kuře
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.holky, ještě jsme to nevyzkoušely a už si vymrčujem....hlad a bídu na nás....
babkatapka: přesně tak, není nad křupavou kůžičku. I když neříkám, že bych i takto nabízené kuřátko nemohla.
a to já si to takhle namarinuju a vrazím do mini remosky a pomalu do křupava upeču .Křupavá kůžička je nejlepší
Linda - 24.8.2010 10:25 - já taky
bych to sežrala i s tím kastrolem.....
Vypadá to zajímave, ale asi bych to spís vrazila do trouby nez do hrnce, a melo by to i kuzicku
já bzch to raději takto upekla
kuře mám ráda ale bez kůže
a já bych tomu sundala kůži, když je to dušené, ta kůže vypadá blbě.
Já bych si to dala s bramborovou kaší