Kuře Mňamka
Potřebujete: kuřecí čtvrtky nebo stehna (6 ks), 2 lžíce oleje, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku kari, 1 lžičku soli, malý sáček mandlí (spařených a sloupnutých), 1 sáček sušených švestek, kuřecí vývar
Postup: Maso omyjeme, do kastrolku dáme olej, med, sojovou omáčku, kari a sůl a zahříváme do bodu varu. Pak sejmeme ze sporáku a necháme vychladnout. Směsí polijeme kuřecí kousky a nechám aspoň 2 hodiny uležet (klidně i déle). Připravené naložené kousky dáme do pekáčku, přidáme mandle, švestky a mírně podlijeme kuřecím vývarem. Pečeme v troubě odkryté cca 45 min na 160 °C. Doporučuji jako přílohu rýži.
Děkujeme za recept čtenářce Tornado Lu.
13.9.2010 Rubrika: | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,2/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře Mňamka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Myslím to kuře.
Dneska jsem tenhle recept zkusila a byla to moc dobrá mnamka.
Kuře i topínka, vypadá zajímavě.
jo a dám vám sem jeden můj oblíbený recept, obšlehla jsem ho asi před deseti lety z nějakého kalendáře, takže tímto autorovi (byl to chlap) srdečně děkuji!
Potřebujeme: dva krajíce chleba, šest plátků anglické slaniny, prosím ukrojit vlastnoručne, ne tu krájenou, jedno větší kyselejší jablko, kečup, olej na smažení, sůl česnek.
Postup: na pánvi opečeme na oleji chleba do zlatova z obou stran - hotový přeložíme na talíř, osolíme a důkladně očesnekujeme - z obou stran, na pánvičku paložíme plátky anglické slaniny a opečeme do zlatova, hotovou rozložíme na topinky, do tuku vložíme plátky jablka, vykrojeného, ale se šlupkou, necháme jen lehce prohřát, opatrně otočíme, aby se nerozpadly, potom navrstvíme na anglickou slaninu na topinku. Na závěr lehce pokapeme kečupem (ne moc studeným). No a potom se do té mňamky pustíme a ve finále s ještě mastnou hubou jdeme dělat další várku, protože je to neskutečně dobré.
Na zapití doporučuju PIVO
tak jsem to poslala, a nejen to, akorát přijdu o image bojovnice za "ženská práva"
Markýza:
Elen: anadir: chcete to sem?
nebo ne, já to pošlu, třeba to bude zajímat víc lidí
anadir: no přece se dělá i kuřecí přírodní řízek s broskví, tak proč ne s meruňkami.
Markýza: Také je pro mne tato kombinace novinkou. Můžeš poskytnout recept, prosím? Zní to zajímavě.
No já nemám ráda takhle dávat dohromady sladké a slané....Když kuře,tak obyč grilované a když švestky-tak švestkové knedlíky.....A mandle slané,pražené,mmmmmmmmmmňam...celý pytel!!
Markýza: to slyším poprvé, že by se játra kombinovala s ovocem. Zní to zajímavě.
Tak ten recept vyzkouším.
mňam - švesky jsou super, ale i jabka jsou skvělé
měruňky zas dělám s játrama teda játra s meruňkama, taky skvělé
To vypadá lákavě. A když zbydou švestky a mandle, můžem je udělat s rumem a čokoládou podle Kozoroha18
zní to dobře, zkusím udělat
evropka: jj, ještě jsem zapomněla podotknout, že ty mandle tam nejsou podstatné, když tam nebudou, nic se neděje. Ale ty švestičky, ty tam bejt muší
určitě uděláma nebo....kdyby mě tak někdo na to pozval
pardon. jesla´= jedla
tak tohle jsem jesla a je to opravdu dobré, Ty švestky jsou v tom snad lepší jak maso