Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bezezbytkové kuře

Bezezbytkové kuře

Potřebujete: 1 celé kuře, ne úplně rozmražené, aby šlo dobře vykostit.
Nádivka: 1 malý oloupaný a nastrouhaný celer, 2 oloupané cibule, česnek, pepř, sůl, hodně petrželkové natě, olej na osmažení, 2-3 celá vajíčka, dobrý špek, koření na kuře, co máme rádi, anebo jen podlejeme pivem bez kořenění.

Postup: Kuře vykostíme, snažíme se co nejmíň proříznout kůži, uděláme z něj plát, kostru využijeme na polévku.
Na oleji dožluta usmažíme pokrájenou cibuli, na to vhodíme strouhaný celer, restujeme a po chvilce přidáme koření, na závěr přimícháme vajíčka a necháme srazit. Plát kuřete (děravá místa předem sešijeme pevnou nití) potřeme touto náplní, rukama uplácáme pravidelnou šišku a sešijeme. Poprášíme kořením na kuře a klasicky upečeme v troubě na slanině.
Při pečení hlídáme a obracíme, aby bylo dozlatova po všech stranách. Obracíme nejlíp dvěma vařečkami, protože kuře je křehké a vidlička ho propíchne raz dva. Peče se cca 1 a půl hodiny. Nejlépe k tomu chutná rýže, ale ani brambory nejsou špatné.
Z kostry uvaříme dobrý vývar s nudlemi.
Zbudou pouze kosti, ale pokud bych chtěla být doslovná, tak by šly podrtit drůbeži anebo pejskovi, eventuelně zakopat pod jabloň jako hnojivo a vážně by vůbec nic nezůstalo.

 

Za recept děkujeme čtenářce orince.

Lenka Moučková


26.10.2010   Rubrika: Dnešní recept   |   Komentářů 26   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bezezbytkové kuře

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-26
dadka
dadka - 27.10.2010 0:41

Dají se dělat i malé roládky zkuřecích plátků, jak píše babkatlapka.. Je to úplně stejné jako velká roláda, jen v menším. Dělám to i na Silvestra, že to podávám po studenu, stejně tak, jako sýrovou roládu, nebo mozaikový chlebíček z veky.

 
TULI
TULI - 26.10.2010 21:32

orinka: DIK ZA RECEPT - KURE KUPUJU TAKY VYKOSTENE .... ale nadivku nedelam , plnim jinak ... tohle bude urcite mooc dobre !!!
musim si to ulozit smajlik - 47

 
orinka
orinka - 26.10.2010 17:09

babkatapka: ó ne, tohle je právě výborné i v tom, že se to dá druhý den podávat jako studený nářez.

 
babkatapka
babkatapka - 26.10.2010 16:49

Vypadá to úžasně, a musí to být velice dobré, ale, právě to ale!
Celé kuře se musí sníst čerstvě upečené, protože druhý den, nevím jestli si toho někdo všiml, je naprosto nepoživatelné. Ale pro rodinný oběd výborný typ. Já si udělám jenom závitky a taky si pochutnámsmajlik - 57
A mimochodem, když peču kujřecí hnátky, přidávám celer a je to taky moooc dobrésmajlik - 57

 
sharon
sharon - 26.10.2010 15:32

evropka: já ho u nás nenatrefila.....smajlik - 66

 
sharon
sharon - 26.10.2010 15:31

orinka: a jaký bejvaly fronty na nuceným výseku, na "Špici".......smajlik - 68

 
evropka
evropka - 26.10.2010 14:19

vykošěné kuře prodávájí skoro všude...."kuřecí ráj"smajlik - 26

 
orinka
orinka - 26.10.2010 12:57

sharon: to mi povídej...teď dopoledne jsem pekla makovec, a jak se ta trouba rozehřívala, byl cítit ten močovinový puch z oné anglické, jak tam utkvěl. Tohle nepamatuju, aby byla anglická tolik hnusná - ne, že bych to kdy kupovala a jedla, ale močovinou prý smrdívalo maso z nuceného výseku.

 
sharon
sharon - 26.10.2010 11:33

orinka: ale ten špek fááák dobrej, ne anglickou z Billy !!!!!!!!

 
orinka
orinka - 26.10.2010 11:15

Kadla: vem si na to brejle.smajlik - 68 Ale základ úspěchu je dobrý nůž. Musí být spíš užší - to jest třeba hodně obroušený, s delší špičkou a dost dlouhý. Vůbec nic to není, jen se odřezává maso od kostí, musíme mít ale představu, kde ty kosti jsou.smajlik - 16 Klouby se vykroutí. Kdo se bojí, moc vystojí a kuře nevykostí!!smajlik - 98smajlik - 14

 
Kadla
Kadla - 26.10.2010 10:18

Teda, moje kosti, chtěla jsem říct. Jsem strašná nešika smajlik - 16

 
Kadla
Kadla - 26.10.2010 10:18

orinka: No, když vykosťuju kuře já, tak mi kosti lezou z ruky smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
orinka
orinka - 26.10.2010 10:06

Kadla: no jo, ale kde máš kosti na polívku??smajlik - 64 Tohle je nejúspornější recept všech dobsmajlik - 68, celer v tom chutná naprosto skvěle i těm, co ho moc rádi nemají.

 
orinka
orinka - 26.10.2010 10:05

majucha: né, to je náplň, po sešití z toho je plněná roláda. Nebo jelito, když se to nezatočí, to se většinou povede mněsmajlik - 68

 
Kadla
Kadla - 26.10.2010 9:43

majucha: Třeba na to kuře jen paní kuchařka sedá svým rozměrným pozadím smajlik - 34. My měli ve školní jídelně takovou, že by prdelí rozplácla hned tři kuřata (i kdyby ta kuřata měla ocelovou výztuž) smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 26.10.2010 9:39

Kadla: a já pořád jak to v naší menze dělaj smajlik - 80smajlik - 34

 
dadka
dadka - 26.10.2010 9:23

Kupuju v Makru už vykopstěné kuře, jinak bych vykostila i sebe. Jsou to 2 nádherné pláty masa a mám to bez práce.
Plát masa naklepu, osolím, opepřím, potřu hořčicí, pokladu šunkou, tím vlastně zaplácnu případné díry, umíchám vajíčka, dám na šunku a pokladu nudličkami párku, kyselých okurek a červené kapie, přidám trochu žampionů a a posypu zelenou petrželkou. Zabalím, sepnu jehlami na španělské ptáčky a peču za častého podlévání.Řez je potom krásně barevný,dá se to jíst i po studenu.

 
Kadla
Kadla - 26.10.2010 9:22

majucha: I nevykostěný může být placka, když ho položíš pod parní válec smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 26.10.2010 9:15

Kadla: jo ták smajlik - 98. Mě nedošlo, že vykostěný kuře je placka smajlik - 80

 
Kadla
Kadla - 26.10.2010 9:13

majucha: To vykostěné kuře rozložíš na stůl, kůží dolů. Na to jako na roládu naplácáš tu nádivku, zaroluješ, případně sešiješ a pak to normálně pečeš v troubě. takže je to jako kuře s nádivkou, ale bez kostí.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-26
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.