Krůta na zelenině
Potřebujete: 4 porce krůty, 3 lžíce másla, 1 lžíci oleje, 40 g slaniny, 4 lžíce bílého vína, 150 g mražené zeleniny, 2 cibule, asi lžíci sekané petrželky, sůl, pepř
Postup: Porce krůty omyjte, osušte, osolte, opepřete a prošpikujte slaninou. Nakrájenou cibuli zpěňte na másle a oleji, přidejte maso a po obou stranách prudce opečte. Přidejte petrželku, víno, podlijte vodou a duste téměř doměkka. Pak přidejte mraženou zeleninovou směs a doduste. Na závěr podle chuti dosolte. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo rýže.
20.1.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Krůta na zelenině
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.díky za inspiraci, té není nikdy dost :-)
Linda: taky dnes mraženou zeleninu použiju, do rizota, ale ještě tam přidám trochu čerstvé, aby to nebylo tak umělé. Ovšem do krůty mi to připadá, jako že je škoda tu krůtu kazit. Jo, a z mražené zeleniny je dobrá pomazánka.
orinka: ano presne, taky do toho narves spoustu korení. U nás jsou k dostání jenom prsa a vyjímecna na vánoce celá kruta (co by s ní clovek delal). Prsa obcas koupím, nakrájím na prouzky, namarinuji a pak podle chuti. A proti mrazené zelenine nic nemám, ale prijde mi, ze se v tomto receptu rozvarí, to uz ji pak leda rozmixovat a udelat majdu ala svícková. Kdyz uz mrazenou vzala bych nejakou letní smes narychlo smahnout na pánvi a dát jako prílohu s rýzi.
Linda: já dělávám krůtu nadivoko. Používám k tomu maso ze stehýnek. Kůži odstraním, maso pokrájím na stejné kousky. Osmažím slaninu, cibuli, na to krůtu, popepřím, osolím a posypu zázvorem. Přidám divoké koření (nové, bobkový list, tymián), orestuju, posypu trochou hladké mouky a pak jemně podliju vodou. Dá se to dusit v papiňáku a podávat s pečenými brambory, anebo se to dá na pekáči upéct jako pečínku. Na každý pád je to dobré. Ten dnešní recept se mi jeví jako hodně mdlý. A navíc TA MRAŽENÁ ZELENINA
Nevím, ale dusená kruta sama o sobe je bez chuti a bez zápachu, to ji ani ta slanina nepomuze . Kdyz uz tak namarinovat, nejaké korení atak. Je z ní dobrá cína.
nééé, mraženou zeleninu prosím ne! Když už mám krůtu, tak se jí trošku věnuju. Nakrájení zeleniny zas taková práce není, a máme jistotu, že petržel je petržel a ne pastiňák. Taky mě zaráží, že petrželková nať se dává v receptu na začátku vaření. To je nějaká blbost, ne? Natě se dávají po ukončení vaření, jinak ztrácejí hodnotu.