Pikantní kuře
Potřebujete: 1 kuře, 5 dkg másla, 2 cibule, 1 lžička pálivé papriky, 4 stroužky česneku, 1 lžíci kečupu, 2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžičky soli, chili podle chuti, trochu vody na podlití
Postup: Máslo si rozpustíme a přidáme do něj nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a další ingredience. Omyté a naporcované kuře ze všech stran potřeme směsí, dáme na pekáček a zalijeme zbylou marinádou + trochou vody. Pečeme chvíli přikryté, před koncem odklopíme a počkáme, dokud se neudělá křupavá kůrčička.
7.2.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Pikantní kuře
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Sofffie: kuju
evropka: žlučník je sfině, držím palce
evropka: pak nemáš mít žlučník.... bolavý
já pálivé nee.....
evropka: ten kecup mi tam nevadí, kdyz se dá treba Heinz, ten docela ujde. Spís me zarází ,ze se to hned pece, já bych to nechala opatlané marinádou pár hodin (pres noc) ulezet, aby se chut korení vsákla do masa.
evropka: taky bych radši dala rajčata jako taková .... kečup úplně nemusím
lákavénemít před operací žlučníku hned to udělám,miluji pálivá jídla,trochu mi tam vadí ten kečup --co myslíte?