Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuře Terijaki

Kuře Terijaki

Potřebujete: 250 g kuřecích prsou, 1 kávovou lžičku zázvorové omáčky, 3 polévkové lžíce pravé sojové omáčky, 3 polévkové lžíce sezamového oleje, 1 polévkovou lžíci saké, 1 polévkovou lžíci japonského octa, 1 kávovou lžičku cukru, koriandr
Postup: Smíchejte zázvorovou omáčku se sojovou omáčkou, japonským octem, saké a cukrem. Nechte cukr rozpustit. Pak do vzniklé marinády položte kousky kuřete, nakrájené na proužky, přikryjte a nechte marinovat asi 20 minut.

Vyndejte kuře z marinády a nechte odkapat. Marinádu dejte stranou, ještě ji budete potřebovat. V pánvičce s nepřilnavým povrchem rozehřejte sezamový olej a zprudka orestujte kuřecí kousky dozlatova. Znovu potřete kuřecí kousky marinádou. Snižte intenzitu plamene a restujte, až je maso hotové a omáčka se zredukuje.
Podávejte s vařenou rýží. Ozdobte snítkou čerstvého koriandru. Rozpis je pro dvě osoby.

Lenka Moučková


16.2.2011   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 26   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Kuře Terijaki

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-26
orinka
orinka - 16.2.2011 16:23

sharon: tak to aspoň nemáš daleko. Ale my tam máme bezdomovce, heč!smajlik - 68 A je to poznat, přes zimu tam nikdo nemá jistotu, že najde pohromadě to, co tam na podzim zanechal.smajlik - 42 Urvali zábradlí u chatky, urazili petlici a jelikož už předtím všecko ukradli, aspoň to tam rozházeli.

 
sharon
sharon - 16.2.2011 16:06

orinka: my na Dlouhé....smajlik - 32

 
orinka
orinka - 16.2.2011 16:01

sharon: já nemám, ale mama má - na Nových Sadech u Moravy, v pronájmju. Skoro každý rok zaručená potopasmajlik - 14

 
sharon
sharon - 16.2.2011 15:43

orinka: kde máš zahradu ?

 
orinka
orinka - 16.2.2011 15:37

sharon: no třeba u okurek je to výhoda. Ale poté, co mi na záhonku vylezl jeden jediný černý kořen, naštěstí uprostřed, budu hledat spíš specializované prodejny á la Reneta a tak. Ta petržel mě dorazilasmajlik - 14

 
sharon
sharon - 16.2.2011 15:29

orinka: já mám nejlepší zkušenost s prošlýma semínkama, měla jsem jich hafo a všechno mi vylezlo......

 
sharon
sharon - 16.2.2011 15:28

orinka: smajlik - 68smajlik - 47 i ty Mičurinko.....

 
orinka
orinka - 16.2.2011 15:08

sharon: teď jsem přišla. Mám dva květináče, jeden je bílý plnokvětý, druhy klasika - sytě rudá se žlutým okrajem. Ale v pátek tam bylo strašně moc kultivarů, všecky možné barvy, dnes s bídou 4 druhy. Z pátku mám petrklíč, který spíš vypadá barvou jako africká fialka, tak do lila, ale je parádně plnokvětý. Jinak to tam opravdu vypadá krásně jarně, už chystají na prodej cibule na výsadbu květin, cibuli sazečku - no prostě můžeš tam nechat celou výplatu. Jenom pozor na super a hypermarketové pytlíky se semínky. Loni jsem zakoupila v Lidlu semínka hladké naťové petržele. Podezřele rychle to na záhonku vylezlo, bodejť by ne - byla tam ředkvička!!!!! V sáčku, který měl obrázek i popisku petržele.

 
evropka
evropka - 16.2.2011 14:40

sharon: ne v klobu...jak říká moje tchýněsmajlik - 105

 
sharon
sharon - 16.2.2011 14:13

orinka: bylas v tom Globu ???

 
sharon
sharon - 16.2.2011 14:12

orinka: a čí ?smajlik - 68

 
orinka
orinka - 16.2.2011 13:21

A není to náhodou kuře....který? jaký?smajlik - 68

 
sharon
sharon - 16.2.2011 13:11

kubikm: tak jsem chtěla vědět....díky...

 
kubikm
kubikm - 16.2.2011 11:51

sharon: to je japonská omáčka, ve které se to kuře marinuje...origoš receptsmajlik - 42, v tomto receptu je ta máčka nahrazená několika surovinami

 
sharon
sharon - 16.2.2011 11:20

orinka: Čubricu taky ale malinko, je moc aromatická...to tuším baští hodne chorvati...mleté maso ochucené čubricou...

 
orinka
orinka - 16.2.2011 10:45

sharon: no třeba do dušeného masa, když experimentuju, tak třeba do čočkové polívky, do sekané...je to takové jemné a voňavé. Jinak nedám dopustit na Čubricu a Adžiku.

 
sharon
sharon - 16.2.2011 10:30

orinka: kam ho všede cpeš ?...já ho nepoužívám...ale zato hodně na maso kuličky jalovce....

 
sharon
sharon - 16.2.2011 10:29

Tetley: ale já myslím, co ten název znamená, nebo proč se tak jmenuje...podle čeho, koho, čí...smajlik - 68

 
Tetley
Tetley - 16.2.2011 10:01

koriandr je super, cpu ho třeba do vokurek a lidi se po nich můžou utlouctsmajlik - 57

 
Tetley
Tetley - 16.2.2011 9:59

sharon: protže na něj dneska vyšla řada smajlik - 42

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-26
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.