Kuře Terijaki
Potřebujete: 250 g kuřecích prsou, 1 kávovou lžičku zázvorové omáčky, 3 polévkové lžíce pravé sojové omáčky, 3 polévkové lžíce sezamového oleje, 1 polévkovou lžíci saké, 1 polévkovou lžíci japonského octa, 1 kávovou lžičku cukru, koriandr
Postup: Smíchejte zázvorovou omáčku se sojovou omáčkou, japonským octem, saké a cukrem. Nechte cukr rozpustit. Pak do vzniklé marinády položte kousky kuřete, nakrájené na proužky, přikryjte a nechte marinovat asi 20 minut.
Vyndejte kuře z marinády a nechte odkapat. Marinádu dejte stranou, ještě ji budete potřebovat. V pánvičce s nepřilnavým povrchem rozehřejte sezamový olej a zprudka orestujte kuřecí kousky dozlatova. Znovu potřete kuřecí kousky marinádou. Snižte intenzitu plamene a restujte, až je maso hotové a omáčka se zredukuje.
Podávejte s vařenou rýží. Ozdobte snítkou čerstvého koriandru. Rozpis je pro dvě osoby.
16.2.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Kuře Terijaki
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: tak to aspoň nemáš daleko. Ale my tam máme bezdomovce, heč! A je to poznat, přes zimu tam nikdo nemá jistotu, že najde pohromadě to, co tam na podzim zanechal. Urvali zábradlí u chatky, urazili petlici a jelikož už předtím všecko ukradli, aspoň to tam rozházeli.
orinka: my na Dlouhé....
sharon: já nemám, ale mama má - na Nových Sadech u Moravy, v pronájmju. Skoro každý rok zaručená potopa
orinka: kde máš zahradu ?
sharon: no třeba u okurek je to výhoda. Ale poté, co mi na záhonku vylezl jeden jediný černý kořen, naštěstí uprostřed, budu hledat spíš specializované prodejny á la Reneta a tak. Ta petržel mě dorazila
orinka: já mám nejlepší zkušenost s prošlýma semínkama, měla jsem jich hafo a všechno mi vylezlo......
orinka: i ty Mičurinko.....
sharon: teď jsem přišla. Mám dva květináče, jeden je bílý plnokvětý, druhy klasika - sytě rudá se žlutým okrajem. Ale v pátek tam bylo strašně moc kultivarů, všecky možné barvy, dnes s bídou 4 druhy. Z pátku mám petrklíč, který spíš vypadá barvou jako africká fialka, tak do lila, ale je parádně plnokvětý. Jinak to tam opravdu vypadá krásně jarně, už chystají na prodej cibule na výsadbu květin, cibuli sazečku - no prostě můžeš tam nechat celou výplatu. Jenom pozor na super a hypermarketové pytlíky se semínky. Loni jsem zakoupila v Lidlu semínka hladké naťové petržele. Podezřele rychle to na záhonku vylezlo, bodejť by ne - byla tam ředkvička!!!!! V sáčku, který měl obrázek i popisku petržele.
sharon: ne v klobu...jak říká moje tchýně
orinka: bylas v tom Globu ???
orinka: a čí ?
A není to náhodou kuře....který? jaký?
kubikm: tak jsem chtěla vědět....díky...
sharon: to je japonská omáčka, ve které se to kuře marinuje...origoš recept, v tomto receptu je ta máčka nahrazená několika surovinami
orinka: Čubricu taky ale malinko, je moc aromatická...to tuším baští hodne chorvati...mleté maso ochucené čubricou...
sharon: no třeba do dušeného masa, když experimentuju, tak třeba do čočkové polívky, do sekané...je to takové jemné a voňavé. Jinak nedám dopustit na Čubricu a Adžiku.
orinka: kam ho všede cpeš ?...já ho nepoužívám...ale zato hodně na maso kuličky jalovce....
Tetley: ale já myslím, co ten název znamená, nebo proč se tak jmenuje...podle čeho, koho, čí...
koriandr je super, cpu ho třeba do vokurek a lidi se po nich můžou utlouct
sharon: protže na něj dneska vyšla řada