Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Drůbeží suflé

Drůbeží suflé

Potřebujete: asi 20 dkg drůbežího masa, 5 dkg hladké mouky, 5 dkg másla, 300 ml mléka, 5 vajec, 10 dkg čerstvě strouhaného parmazánu, sůl, pepř, muškátový oříšek, pažitku nebo kadeřavou petrželku nebo bazalku

Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře/krůtu rozdělte na menší kousky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V kastrolu s nepřilnavým povrchem nechte rozpustit máslo, přidejte mouku a neustále míchejte. Přidejte mléko, které jste osolili, opepřili a do kterého jste strouhli trochu muškátového oříšku, míchejte, až vznikne hustší bešamel. Pak odstavte ze sporáku. Mimo teplo přidejte parmazán, kousky kuřete, nakrájené bylinky a žloutky jeden po druhém. Pak přidávejte pomalu sníh z bílků a opatrně celou směs jakoby nadzdvihávejte. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou (nebo parmazánem), rozhrňte k okrajům a dejte zapékat asi na 20-30 minut při 180 °C.

Lenka Moučková


1.3.2011   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Drůbeží suflé

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Also
Also - 1.3.2011 17:32

Bellana: Tak se na to vasuflíme....smajlik - 58smajlik - 68smajlik - 68

 
Bellana
Bellana - 1.3.2011 16:39

monja: Ty nerada nádivky? Ty jsou taky maso, vejce, mouka... Já je ráda. A tady je navíc i sýr. O dietě nemůže být řeč, to bude docela energetická bomba. Jen se bojím, že při špatném způsobu pečení to špatně sufluje a zdrcnuté to možná nebude nic mocsmajlik - 26

 
monja
monja - 1.3.2011 15:17

anitech: hlad ? co je to ? smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68 nic než hlad si nezasloužím - vyžrala jsem si za 25 let metrák a teď to pracně shazuju - a co to stálo peněz smajlik - 76smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
anitech
anitech - 1.3.2011 11:03

monja: nevymýšlejsmajlik - 34to jsi ještě neslyšela, že hlad je nejlepší kuchař ? V tom případě jsi nikdy neochutnala anglické pudinky.

 
monja
monja - 1.3.2011 11:01

smajlik - 97moc sa ně to nepozdává smajlik - 55 maso a vajca a múka smajlik - 66 to bysem si nedala ....

 
aa11
aa11 - 1.3.2011 10:55

smajlik - 66

 
sharon
sharon - 1.3.2011 10:14

jen malinko bych ochutnala.....smajlik - 64

 
nagy
nagy - 1.3.2011 10:13

eesmajlik - 97

 
anitech
anitech - 1.3.2011 10:12

evropka: co je na tom k nepochopení? Je to prostě nákyp

 
Bridgetj
Bridgetj - 1.3.2011 9:51

evropka: Možná je to tajemný recept, ala dieta smajlik - 68

 
evropka
evropka - 1.3.2011 9:30

suďte mě,ale já tomu vůbec nerozumímsmajlik - 26

 
Bridgetj
Bridgetj - 1.3.2011 6:19

Tak tohle smajlik - 66

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.