Drůbeží suflé
Potřebujete: asi 20 dkg drůbežího masa, 5 dkg hladké mouky, 5 dkg másla, 300 ml mléka, 5 vajec, 10 dkg čerstvě strouhaného parmazánu, sůl, pepř, muškátový oříšek, pažitku nebo kadeřavou petrželku nebo bazalku
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře/krůtu rozdělte na menší kousky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V kastrolu s nepřilnavým povrchem nechte rozpustit máslo, přidejte mouku a neustále míchejte. Přidejte mléko, které jste osolili, opepřili a do kterého jste strouhli trochu muškátového oříšku, míchejte, až vznikne hustší bešamel. Pak odstavte ze sporáku. Mimo teplo přidejte parmazán, kousky kuřete, nakrájené bylinky a žloutky jeden po druhém. Pak přidávejte pomalu sníh z bílků a opatrně celou směs jakoby nadzdvihávejte. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou (nebo parmazánem), rozhrňte k okrajům a dejte zapékat asi na 20-30 minut při 180 °C.
1.3.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Drůbeží suflé
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Bellana: Tak se na to vasuflíme....
monja: Ty nerada nádivky? Ty jsou taky maso, vejce, mouka... Já je ráda. A tady je navíc i sýr. O dietě nemůže být řeč, to bude docela energetická bomba. Jen se bojím, že při špatném způsobu pečení to špatně sufluje a zdrcnuté to možná nebude nic moc
anitech: hlad ? co je to ? nic než hlad si nezasloužím - vyžrala jsem si za 25 let metrák a teď to pracně shazuju - a co to stálo peněz
monja: nevymýšlejto jsi ještě neslyšela, že hlad je nejlepší kuchař ? V tom případě jsi nikdy neochutnala anglické pudinky.
moc sa ně to nepozdává maso a vajca a múka to bysem si nedala ....
jen malinko bych ochutnala.....
ee
evropka: co je na tom k nepochopení? Je to prostě nákyp
evropka: Možná je to tajemný recept, ala dieta
suďte mě,ale já tomu vůbec nerozumím
Tak tohle