Kuřecí závitky s křenem
Potřebujete: 4 kuřecí řízky, 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu, 4 plátky libové anglické slaniny, 1 lžíci hladké mouky, 3 lžíce oleje, 3 lžíce smetany ke šlehání, sůl, pepř
Postup: Omyté a osušené maso naklepejte, osolte a opepřete, posypte křenem. Poklaďte plátky slaniny a sviňte. Spojte párátkem, poprašte hladkou moukou a na rozpáleném oleji zvolna osmahněte ze všech stran. Pak podlijte trochou vody a poduste. Vypečenou šťávu zjemněte smetanou a dosolte. Jako přílohu si můžete dát bramborové hranolky.
27.6.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí závitky s křenem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Linda:
Linda:
Já snad jeste spím..... tak tu sedím a premýslím jak muze být kurecí maso ze svine a ejhle konecne mi svitlo, ono to není podstatné jméno ale SLOVESO
Viv :o): chybička se vloudí.....
ja vim, ze se to muze stat, protoze me se to deje porad... Dneska jsem se fakt od srdce zasmala pri cteni receptu: nastrouhany přen, hladka moukay Krasny, dekuji!!!!
Jo a recept vyzkousim
zvláštní chuť, dobrý nápad! S rybou je křen vynikající, proč by nebyl v kuřeti? Ale s anglickou opatrně, napřed ochutnat, ať to nedopadne jako onehdy, kdy mi na pohled krásná čerstvá anglická zasmradila celou troubu i kuchyň močovinou.