Marinovaná kuřecí křidýlka
Potřebujete: asi 1/2 kg kuřecích křidýlek nebo paliček, olivový olej, kečup nebo rajský protlak, provensálské bylinky, česnek
Postup: kuřecí maso omyjte a osušte. V míse připravte marinádu asi ze 4 lžic olivového oleje, 5 lžic kečupu/protlaku a lžičky provensálského koření. Do marinády prolisujte 2 stroužky česneku. Pokud použijte protlak, dochuťte solí. Přidejte kuřecí křidýlka a dobře je v marinádě obalte. Nechte odpočívat v chladu přes noc. Druhý den rozehřejte troubu na 190 °C, dejte křidýlka na nízký plech a pečte asi 10-15 minut. Ke konci můžete zapnout gril, aby povrch masa získal zlatavou barvu. Podávejte s dobře vychlazeným pivem.
27.7.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Marinovaná kuřecí křidýlka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.YXH: nebo OTMA.....
Stanik: Treba dela pro Heinz
manka: Ja nevim jestli ho u vas maji. Je to v podstate tak jak popisujes. (udajne to delaji prirodni) nevim ale je to stava co voni a chutna jako kour. Je to dobre i do fazolove polevky, kdyz nemam dost slaniny. Daji se delat i bez kecupu, jenom sul, pepr a treba cesnek. Nebo taky cesnek a trosku medu. To je pak a;le lepsi jenom v troube na grilu se rychle pripaluji.
http://www.habanero.cz/detail/liquid-smoke-hickory/
Tam je informace v cestine o tom tekutem kouri. Jinak co jsem nasla je ze vznika z koure pronikajiciho vodou. Tim ta voda dostane chut koure. Tot laicky (a pro mne pochopitelne) vysvetleno. Nejsem chemik, jenom mlsna huba ktere to chutna, jenom se to nesmi moc prehnat, jen tak smrncnout
no jo.. Lenka moučková a tuna kečupu
a to já mám kečup ráda, dělám si doma vlastní, domácí, bez chemie.
a mě se to líbí,je to jednoduché a určitě dobré...a k tomu kečupu:u nás náš malej kdyby mohl,dává si ho i na krupicovou kaši,kupuju kvalitní,ale to je stejně jedno v tom množství co dokáže na jeden zátah sníst
manka: aha
sharon: tady než s mírou, spíš s Heinzem
manka: tady je co druhý recept s kečupem či protlakem...myslím, že všeho s mírou....
sharon: taky nechápu, že někdo nemůže bez kečupu žít, i když naše malá má taky ráda páreček s kečupkem. tak aspoň kupuju co si myslím, že je lepší, i když kdoví
kam na to chodíte ?... ten kečup nacpete snad i do vanilkovýho pudinku
evropka: ale dělají, by ses divila, co lidi všechno ogrilují
TO BUDE SUPER PŘIPEČENÉ A PRO MĚ NECHUTNÉtyhle marinády se dnes snad ani nedělaj
dadka: to je voda, co odkapává z komína
YXH:
Co to je ten tekutý kouř?
Je dobre pridat trochu Tabasco omacky. Aby to melo kapku smrnc. take nekdy pridavam trosku tekuteho koure nebo hodime na gril dopect. Potom podavam s dipem z Heinz nebo Kraft majonezy a nivy. Niva se nastrouha a namicha do majonezy. Je to bezva. Krucis je ctvrt na jedenact v noci a ja si tu delam chute. To pak nema vaha hekat kdyz na ni vlezu