Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Marinovaná kuřecí křidýlka

Marinovaná kuřecí křidýlka

Potřebujete: asi 1/2 kg kuřecích křidýlek nebo paliček, olivový olej, kečup nebo rajský protlak, provensálské bylinky, česnek

Postup: kuřecí maso omyjte a osušte. V míse připravte marinádu asi ze 4 lžic olivového oleje, 5 lžic kečupu/protlaku a lžičky provensálského koření. Do marinády prolisujte 2 stroužky česneku. Pokud použijte protlak, dochuťte solí. Přidejte kuřecí křidýlka a dobře je v marinádě obalte. Nechte odpočívat v chladu přes noc. Druhý den rozehřejte troubu na 190 °C, dejte křidýlka na nízký plech a pečte asi 10-15 minut. Ke konci můžete zapnout gril, aby povrch masa získal zlatavou barvu. Podávejte s dobře vychlazeným pivem.

Lenka Moučková


27.7.2011   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 16   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Marinovaná kuřecí křidýlka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 27.7.2011 17:15

YXH: nebo OTMA.....smajlik - 47

 
YXH
YXH - 27.7.2011 16:38

Stanik: Treba dela pro Heinz smajlik - 68

 
YXH
YXH - 27.7.2011 16:15

manka: Ja nevim jestli ho u vas maji. Je to v podstate tak jak popisujes. (udajne to delaji prirodni) nevim ale je to stava co voni a chutna jako kour. Je to dobre i do fazolove polevky, kdyz nemam dost slaniny. Daji se delat i bez kecupu, jenom sul, pepr a treba cesnek. Nebo taky cesnek a trosku medu. To je pak a;le lepsi jenom v troube na grilu se rychle pripaluji.
http://www.habanero.cz/detail/liquid-smoke-hickory/
Tam je informace v cestine o tom tekutem kouri. Jinak co jsem nasla je ze vznika z koure pronikajiciho vodou. Tim ta voda dostane chut koure. Tot laicky (a pro mne pochopitelne) vysvetleno. Nejsem chemik, jenom mlsna huba ktere to chutna, jenom se to nesmi moc prehnat, jen tak smrncnout smajlik - 68

 
Stanik
Stanik - 27.7.2011 14:41

no jo.. Lenka moučková a tuna kečupusmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 80

 
LenkaT
LenkaT - 27.7.2011 13:59

a to já mám kečup ráda, dělám si doma vlastní, domácí, bez chemie.

 
loupák
loupák - 27.7.2011 12:52

a mě se to líbí,je to jednoduché a určitě dobré...a k tomu kečupu:u nás náš malej kdyby mohl,dává si ho i na krupicovou kašismajlik - 42,kupuju kvalitní,ale to je stejně jedno v tom množství co dokáže na jeden zátah snístsmajlik - 35

 
sharon
sharon - 27.7.2011 10:54

manka: aha smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 76

 
manka
manka - 27.7.2011 10:42

sharon: tady než s mírou, spíš s Heinzem

 
sharon
sharon - 27.7.2011 10:36

manka: tady je co druhý recept s kečupem či protlakem...myslím, že všeho s mírou....

 
manka
manka - 27.7.2011 10:32

sharon: taky nechápu, že někdo nemůže bez kečupu žít, i když naše malá má taky ráda páreček s kečupkem. tak aspoň kupuju co si myslím, že je lepší, i když kdoví

 
sharon
sharon - 27.7.2011 10:09

smajlik - 76 kam na to chodíte ?...smajlik - 68 ten kečup nacpete snad i do vanilkovýho pudinkusmajlik - 68smajlik - 68

 
manka
manka - 27.7.2011 9:13

evropka: ale dělají, by ses divila, co lidi všechno ogrilují

 
evropka
evropka - 27.7.2011 8:56

TO BUDE SUPER PŘIPEČENÉ A PRO MĚ NECHUTNÉsmajlik - 48tyhle marinády se dnes snad ani nedělaj

 
manka
manka - 27.7.2011 7:38

dadka: to je voda, co odkapává z komínasmajlik - 68

 
dadka
dadka - 27.7.2011 7:12

YXH:
Co to je ten tekutý kouř?

 
YXH
YXH - 27.7.2011 6:20

Je dobre pridat trochu Tabasco omacky. Aby to melo kapku smrnc. take nekdy pridavam trosku tekuteho koure nebo hodime na gril dopect. Potom podavam s dipem z Heinz nebo Kraft majonezy a nivy. Niva se nastrouha a namicha do majonezy. Je to bezva. Krucis je ctvrt na jedenact v noci a ja si tu delam chute. smajlik - 76 To pak nema vaha hekat kdyz na ni vlezu smajlik - 68

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77182.
    Archiv anket.