Slepice s houbovou omáčkou
Potřebujete: 1 slepici (nebo kuře), 3 lžíce másla, 200 g čerstvých hub, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany na šlehání, 2 cibule, sladkou mletou papriku, sůl
Postup: Slepici nebo kuře rozdělte na porce a osolte. Na rozehřátém másle osmahněte nakrájenou cibuli a mletou papriku, přidejte slepici, podlijte vodou a duste doměkka. Pak šťávu vyduste, přidejte nakrájené houby, zaprašte moukou, zalijte vodou a krátce povařte. Nakonec vložte porce masa zpět a prohřejte. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo houskové knedlíky.
22.9.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slepice s houbovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.TULI: hořčici při vaření......i já dávám to koření a někdy i bujon ten nový, co je takový gelový........bez glutamanů
Kadla: nove koreni nemam , bobkovy mam , pepr mam ...
denda04:
horcici ? uz do hotove majdy ?? nebo kdy ??
Kadla: přesně tak je to jak svičková zeleninu ,cibuli pak rozmixovat,dávám zak ,smetanu zavařit a přidám i hořčici
Kadla: denda04: j holky já noky nedělala tak dlouhobych si dala...
TULI: Já k tomu dávám ještě nové koření, bobkový list a celý pepř. Pak to chutná skoro jako svíčková
Kadla: taky jsem nikdy jeste SLEEPKU nekoupila ... a ty prsa na smetane delam taky - vzdy tam dam 2 mrkve , pulku cervene papriky , cibulku ..az je vse mekke - hodim do mixeru a pridam smetanu ..provarim a je to ...
Kadla: noky miluji fakt a taky brynzové halušky mňam hodně špeku samo těsto z brambor syrových ,ale to musí být brynza ze Slovenska ta pravá je dost drahá hihi ,ale je OK
já dám maso na taliřek každej si obere sám jasně dětem se to obere
denda04: S nokama to máme taky moc rádi!
taky vařím kuře na smetaně ty houby místo zeleniny může to být taky OKk tomu dělám noky
TULI: Já slepici nedělávám, my raději kuře... A když jsem jóóó hodně líná, tak místo celého kuřete koupím 3 kuřecí prsa a udělám je na smetaně (s houbami nebo bez...). Není s tím v podstatě žádná práce a je to hotové za 15 minut .
Kadla: tak uz vim - co v sobotu ukuchtim .... treba v tlakaci to bude brzo hotove , co ???
Taky obírám maso a dávám zpět do omáčky... Už od dob, kdy byly děti malé (a mě nebavilo pořád utírat cákance omáčky ze stolu, jak to nešikovně obíraly).. A už to nějak zůstalo. Vlastně se to dá i lépe servírvat a přizdobit na talíři...
manka: sharon: jee - to bych si dala - uz obrane .... mam na to chut !!!
sharon: taky to obírám, i králíka, protože pak maso vždycky zbylo a snědla se jen majda a kolínka. když se to obere do toho, tak se to sní
sharon: 22.9.2011 10:13 paní to dělá stejně,ukecám ji ať to zkusí i s těmi houbami i když mě to jaksi nesedí
evropka: 8:35 ...si ho pomel...
dělám běžně kuře na paprice a maso do omáčky oberu a kosti vyhodím, nemíním být omáčkou zalískaná až za ušima při té obíračce.....tak jsem to dělávala dětem a to nám zůstalo.....zkusím i stěma houbama...
Koho ste uvařili?
V naší krůtí prodejně občas mají mladé slepice, vyjde tak na 28-35 Kč celá. Doposud jsem ji kupovala psovi, teď má utrum. Slepici na paprice jsem nevařila několik let.