Kuře na medu
Potřebujete: 1 kuře, asi 3 lžíce medu, kůru z jednoho citrónu, asi 1/8 másla, sůl, pepř
Postup: Kuře ponechcte vcelku a osolte a opepřete je zvenčí i zevnitř. Potřete máslem a pečte (podlévejte vodu) necelou hodinu na cca 180 stupňů. Na poslední čtvrthodinu pečení kuře obraťte. Citrónovou kůru nakrájejte na kostičky a smíchejte s medem. Téměř upečené kuře přelijte výpekem a pomažte medem s citrónem. Zvyšte příkon trouby na maximum a ještě tak 5 - 8 minut dopečte, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
Tip: Aby se vám při pečení kůže z kuřete nepřichytila ke dnu pekáče, můžete použít pečicí papír.
Za recept děkujeme čtenářce s nickem Diamant.
7.12.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře na medu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.kuře peču podobným způsobem, doba pečení je cca hodina a půl. Vždy dopradne výborně
tohle určitě udělám, jen nemám zatím to kuře. Ze sladkého nemusíte mít strach, ono to ve finále zkaramelizuje, bude to křupavé a dobré. Teď jsem dělala kachnu na pomerančích, taky jsem tam vrzla trochu medu na závěr, dělá to dobrou a krásně barevnou kůžičku.
Moje máti má vždy nějaké období, kdy s něčím experimentuje. Jednou je to koření, podruhé nějaký druh zeleniny a kdysi to byl med. Přijeli jsme na návštěvu a nasevírovala nám právě kuře na medu. Podotýkám, že je skvělá kuchařka. Ale ani jednomu z nás to nechutnalo a to VELICE nechutnalo. Mamce ano.
Ale tak těžko říct, každý má jiné chutě.
Já teda jak slyším kuře na medu, tak je mi blbě
Pegyša: sladké to nebylo, ale ta chuť byla pro mě divná
Nebude to tím medem sladký
sharon: tak šup a dáš info
mám med, mám kuře,mám citron, mám troubu....... mám chuť....vyzkouším.....
kdyby to měl někdo vyzkoušený tak já bych do toho šla..
Dala bych si ho,jen nemám med