Kuře pečené na zelí
Potřebujete: 4 kuřecí stehna, 1/2 kg kysaného zelí, 1 cibuli, 10 dkg špeku, sůl, cukr na zelí
Postup: Zelí dejte do pekáčku i se šťávou a podle chuti přidejte cukr. Posypte nakrájeným špekem a nahoru položte osolená kuřecí stehna. Přikryjte a pečte v troubě, v průběhu pečení stehna propíchněte, aby se tuk vsákl do zelí. Ke konci odklopte a nechte dopéct kůrčičku. Podávejte s bramborovým knedlíkem.
5.1.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 49 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuře pečené na zelí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tak jsem se tu tak navnadila na zelíčko, že jsem nevydržela a udělala zelí zapečené se zelím, bramborama a uzeným ( a kouskem pečené krkovice, která se krčila na dně včerejšího kastrolku ) pro pocit, že je to zdravý, jsem tam vtělila trochu uvařených krupek... no a už se to peče a vonííííííí .... ňam, takhle ty vánoční kila neshodím ani za nic
orinka: Byla jsem dloooooouuuuuuhá léta. Mám to totiž od malinka, naprostý odpor k syrovému masu. A celkově maso nemusím. Až jak jsem čekala děti, tak jsem začala něco jíst a pak si s chlapem částečně zvykla, ten maso musel.
Ale děti maso chtějí, i když syn je takový frfloň po mně, ale zase dělá velmi náročný sport a tam je prostě živočišná bílkovina nutná. Takže jsem ho nucena vařit. A dcera - ta by sežrala kus krávy i s chlupama
Zvědavka: nikdy bych nevěřila, že někdo takový existuje. To už by bylo praktičtější státi se vegetariánem, ne?
orinka: Nene, já jen libové masenko. Nic, kde by byla kůže, kosti, nedej bože nějaké šlachy. Já totiž ani do řeznictví nevlezu neb bych se tam poblila . To já mám na to,lidi, ti mi to nakoupí, pěkně zpracují a já pak jen vařím
Kuře celé, třeba pečené se u nás nedělá vůbec - to bych nedala
orinka: my se o ni doma většinou hádáme....
sharon: no že jo? Neví, co je dobrý. Ne nadarmo se přece říká "dobrák od kosti".
orinka: a upečenou krkovici, na té mám to ohlodávání kosti nejraději....
Zvědavka: to nejíš ani kotletky?
evropka: fakt jo? zítra budou o číslo větší
manka: tak kolegyně mi táhne z teska malé černé...tak to bylo silné manko
medved: Tak to jsem ráda, že to vím. Já bych nic s kostí domů nepřitáhla ani nejedla, jsem frfňa - nesnáším to. Takže prima, udělám tak kuřecí prsa.
Vaše rady a tipy přitom zúročím
evropka:
manka: máš rozum
evropka: to je dobrý na prsa, to si dej
ježíšimarjááá,dostala jsem chut na černé pivo
a ještě mezi to zelí zkuste na čtvrtky jablíčka a červenou cibuli.......
Almega: ne, kuře pečené na zelí
Cože?? Zelí pečené na kuřeti????
Všechno všecičko co tu píšete včetně receptu bych si dala,tééééď hnééééd...udělám co nejdřív
Pegyša: bude ti to chutnat ... u nás to má úspěch - holt dietka