Čína se špenátem
Potřebujete: 4 kuřecí prsa nakrájené na kostičky, 2 lžíce br.škrobu, 4 lžíce oleje, 2 vejce, sůl, pepř, koření na čínu, 5 stroužků česneku ( rozmačkat), 1 kus mrazeného špenátu, rýži
Postup: Kuřecí maso naložíme do všech ingrediencí (kromě špenátu) nejlépe přes noc. Pak ji na pánvi, nejlépe na woku osmahneme a na horkou směs vložíme rozmrzlý špenát pokojové teploty a necháme prohřát, dále již nerestujeme, nevaříme.
Podáváme s rýží, tu si každý připraví tak, jak ji běžně připravuje (já ji peču v troubě). Vyzkoušejte a uvidíte.
Za recept děkujeme čtenářce sharon.
10.2.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Čína se špenátem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: určo alias zdenánek....
já kupuju špenát sekaný mražený v kostkách a toto určitě zkusím, ale místo rýže si dám asi nudle čínské, instantní
evropka: náhodou...a to ještě nevíš, jaký recept jsem poslala do redakce já!!
sharon: určitě uvařím
evropka:
neboj, to není blaf od Babici...když já tohle jedla poprve tak Babica ještě chodil na základku...
tímto děkujeme sharon propagátorce zdravé výživy za pěkný receptza odměnu ji necháme zahrát veselou písničku
sharon: no ono se prodává i špenát už ochucený, v takových bobkách.
To musim vyzkouset
Jarča*: já dávám pokaždé protlak, nejlépe od bonduelle....
sharon: zkusím to, ale pořád nevím, jaký ten špenát - listový, nebo protlak?
sharon: určitě to nějak vyzkouším.
manka: to maso je vlastně na způsob číny, jen se přidá ten špenát , dám ho na cedník okapat....zkus a uvidíš, já to jedla poprve u známé z práce která nás pozvala na narozeniny , dala do misek rýži a na ni tuhle směs a bylo to moc dobré, ten špenát se vlastně ochutí tím okořeněným masem a česnekem.......
Aja: že, já jsem si říkala. jen bych tomu asi neříkala čína.
manka: Zkus to s listovým
sharon: a to jako fakt? a jak to, prosím tě, chutná??Já teda se špenátem mám ráda všechno, ale tohle si nějak neumím představit. není v tom moc vody?Nebo jaký je ten špenát? protlak? mám svůj domácí protlak i listový.