Kuřátko obzvláště vypečené
Potřebujete: 1 omyté a osušené kuře rozdělené na čtvrtky, 10 dkg rozpuštěného másla
Na marinádu: sůl, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce oleje, 1 kávovou lžičku kari, 3 stroužky česneku, šťávu z půlky citronu, 1 lžičku nasekané petrželky, nasekanou snítku rozmarýnu
Postup: Maso důkladně pomažte marinádou a dejte do lednice na cca 2 hod.odležet. Poté dejte porce masa na pekáč, podlijte trochou vody a pokapte rozpuštěným máslem. V průběhu pečení stále polévejte a podlévejte, aby se utvořila pěkná kůrčička.
"Podávájte s rýží, bramborovou kaší, brambory + restovaný listový špenát, nebo s mísou zeleninového salátu. Přeji dobrou chuť a pro jistotu si vše upečte dvojitě. Dobrou chuť vám přeje sharon."
Děkujeme za recept.
11.4.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřátko obzvláště vypečené
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.kuře vyhrává...ať je na jakýkoliv způsob.........sharon+šikulka
Věrko to udělám v neděli
mnam to udělám..
no jo, ale to bych musela všechno ostatní vypnout
Denrepa: tak jo, budem to zkoušet, taky si to příště změřím.
manka: né, dělám to v troubě, ale chtěla jsem tím jen ukázat, na jakém vraku vařím a že asi ani ta trouba nebude nic extra. Až si pořídíme nový, budu znova experimentovat
No to jsou věci. Neznám spotřebu svého spporáku, ale také bych řekla, že dvě hodiny na více stupňů jsou provozem levnější než deset hodin na málo. Kdybych teď jen orienračně dala nějaké vymyšlené hodnoty, tak 2 hodiny x 5 kW = 10 kW 10 hodin x 2 kW = 20 kW, tedy jednou tolik. To by ta teplota nebo spotřeba musela být opravdu o tolik menší, aby se to vyrovnalo, a to se mi zas nezdá. Ale to by spíš chtělo nějakého fyzika nebo někoho, kdo má přehled ve spotřebách a není jen "chytrý od stolu z hospody"
ono záleží jaká je trouba - elektrická, plynová....já peču všechno celej život v plynové a peču normálně, žádné "pomalé" pečení, to dřív nebylo a i tu kačenu máme jedlou
Denrepa: a ty to neděláš v troubě? tak to pak ano, teplo utíká jinudy, ale v troubě je to jinak, konzultovala jsem to i doma a bylo mi řečeno, ať si s tím nedělám starost, takže já kačenu peču při 90 stupních 13 hodin a neřeším to.
manka: IVUSKA 56: možná jsou na tom moderní sporáky líp. Mám starý plotýnkový s příkonem něco přes 8 kW (to jsem si zjišťovala poté, co jsem u toho elektroměru málem upadla). Tak si to vynásobte počtem hodin a nějakou sazbou - my máme nějakou pevnou od RWE, kde nám řekli, že to nerozlišují podle spotřeby a tarifů jako u ČEZ, platíme kolem pěti korun za kilowatt. Jestli ten náš krám má termostat o tom nic nevím, spíš pochybuju, ale vím, že to kuře mě přišlo zatraceně draho
manka: mozná je rozdil mit troubu zapnutou 2,5h na 180 stupnu a nebo 10h na 120stupnu
manka: myslím si, že máš pravdu
Denrepa: tomu teda nevěřím,že se spotřebuje víc. trouba má přece termostat, tak si jen udržuje tu teplotu ne? a když bys nepekla pomalu a pekla normálně "rychle" tak ji zas musíš nastavit na hodně. fakt si nemysím,že při pomalým pečení se spotřebuje víc energie.
dadka: dělala jsem pomalé kuře. Bylo senzační, ale potom při pohledu na elektroměr se mi krapátko obrátil žaludek. To pomalý pečení je pěkná darda a při pomyšlení kolik jsem propálila v elektrice mi skoro přestalo chutnat
googlik: řízek bude jako moučník...
Mňam!!! Kuře můžu pořád....na 1 000 způsobů.
O svátcích jsem dělala pomalu pečenou kachnu v troubě, /10 hodin na 120st./ byla taky vynikající.
sharon: a kde je řízek???
ale zní to dobře..zkusím na víkend
batum: ale to je zas úplně jiná chuť, špíček, bobkový list, nový koření, pivo, cibule.
tohle je zas určitě jiný, taky to zkusím, protože já mám kombinaci kuře a kari,česnek moc ráda.
batum: ...změna je život a pivem můžeš zapít....