Kuřecí prsa s těstovinami
.jpg)
Ingredience:
4 kuřecí plátky, 1 středně velká cibule, 3–4 stroužky česneku, sůl, 1–2 lžičky kari (podle chuti), cca lžíce hladké mouky, olej, smetana, těstoviny (spirály)
Postup:
Do osolené vody dáme vařit těstoviny podle návodu. Na větší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Když začne trošku chytat barvu, přihodíme na nudličky nakrájené kuřecí maso a osmahneme. Osolíme, přidáme česnek a kari. Pak zahustíme hladkou moukou a podlijeme trochou vody. Za stálého míchání provaříme a nakonec vmícháme smetanu na zjemnění. Smícháme s těstovinami a hned podáváme.
26.7.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí prsa s těstovinami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
s nivou a smetanou jsou kuřecí nudličky s těstovinami super

Zrovna dneska bylo něco podobnýho.Ale já dělám omáčku zvlášť.....a maso zvlášť..........Dnes maso na rajčatech .
A omáčku dělám,tak, že vyleju jednu smetanu 12% do kastrolku zahřeju, nastrouhám sýr, přidám, buď kostku měkýho,nebo dnes byl tvarohový s čenekem......nechám chviličku provařit......žádná mouka taky......Samo to zhoustne......poliju těstoviny, přidám kuřecí prsa........

Zrovna dneska bylo něco podobnýho.Ale já dělám omáčku zvlášť.....a maso zvlášť..........Dnes maso na rajčatech .
A omáčku dělám,tak, že vyleju jednu smetanu 12% do kastrolku zahřeju, nastrouhám sýr, přidám, buď kostku měkýho,nebo dnes byl tvarohový s čenekem......nechám chviličku provařit......žádná mouka taky......Samo to zhoustne......poliju těstoviny, přidám kuřecí prsa........
.jpg)
sharon: taky tak je to
.gif)
i já bez mouky , někdy nastrouhám trochu Nivy.....
také máme v oblibě,a stejně jako manka - bez mouky.

tohle máme doma rádi, ale moukou to nezahušťuju, není důvod, smetana si s tím poradí sama.
k tomu zahušťování - lepší je, když se hned na začátku při restování (osmažování na tuku) maso popráší moukou, chvilku míchá a pak zakápne tekutinou. Z receptu není docela jasné, jak má k zahuštění dojít, když se do vařícího pokrmu dá lžíce mouky naráz, může se stát, že vznikne řídká tekutina se sraženinou.