Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuřecí prsa s těstovinami

Kuřecí prsa s těstovinami

Ingredience:

4 kuřecí plátky, 1 středně velká cibule, 3–4 stroužky česneku, sůl, 1–2 lžičky kari (podle chuti), cca lžíce hladké mouky, olej, smetana, těstoviny (spirály)

Postup:

Do osolené vody dáme vařit těstoviny podle návodu. Na větší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Když začne trošku chytat barvu, přihodíme na nudličky nakrájené kuřecí maso a osmahneme. Osolíme, přidáme česnek a kari. Pak zahustíme hladkou moukou a podlijeme trochou vody. Za stálého míchání provaříme a nakonec vmícháme smetanu na zjemnění. Smícháme s těstovinami a hned podáváme.

Lenka Moučková


26.7.2012   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuřecí prsa s těstovinami

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Jagea
Jagea - 26.7.2012 20:28

s nivou a smetanou jsou kuřecí nudličky s těstovinami supersmajlik - 47

 
evča.
evča. - 26.7.2012 14:57

Zrovna dneska bylo něco podobnýho.Ale já dělám omáčku zvlášť.....a maso zvlášť..........Dnes maso na rajčatech .
A omáčku dělám,tak, že vyleju jednu smetanu 12% do kastrolku zahřeju, nastrouhám sýr, přidám, buď kostku měkýho,nebo dnes byl tvarohový s čenekem......nechám chviličku provařit......žádná mouka taky......smajlik - 66Samo to zhoustne......poliju těstoviny, přidám kuřecí prsa........smajlik - 64

 
evča.
evča. - 26.7.2012 14:56

Zrovna dneska bylo něco podobnýho.Ale já dělám omáčku zvlášť.....a maso zvlášť..........Dnes maso na rajčatech .
A omáčku dělám,tak, že vyleju jednu smetanu 12% do kastrolku zahřeju, nastrouhám sýr, přidám, buď kostku měkýho,nebo dnes byl tvarohový s čenekem......nechám chviličku provařit......žádná mouka taky......smajlik - 66Samo to zhoustne......poliju těstoviny, přidám kuřecí prsa........smajlik - 64

 
denda04
denda04 - 26.7.2012 10:15

sharon: taky tak je to smajlik - 57smajlik - 58

 
sharon
sharon - 26.7.2012 7:52

i já bez mouky , někdy nastrouhám trochu Nivy.....smajlik - 46

 
ajjana
ajjana - 26.7.2012 7:09

také máme v oblibě,a stejně jako manka - bez mouky.smajlik - 47

 
manka
manka - 26.7.2012 6:41

tohle máme doma rádi, ale moukou to nezahušťuju, není důvod, smetana si s tím poradí sama.

 
orinka
orinka - 26.7.2012 6:13

k tomu zahušťování - lepší je, když se hned na začátku při restování (osmažování na tuku) maso popráší moukou, chvilku míchá a pak zakápne tekutinou. Z receptu není docela jasné, jak má k zahuštění dojít, když se do vařícího pokrmu dá lžíce mouky naráz, může se stát, že vznikne řídká tekutina se sraženinou.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77051.
    Archiv anket.