Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Potřebujete:  4 kuřecí stehna, ½ l plnotučného mléka, 250 – 300 ml smetany, ½ l kuřecího vývaru (nejlepší je pravý vývar, ale když je nejhůř, můžete použít z kostky), olej, sůl, pepř, oříšek másla, sladkou mletou papriku podle chuti, jíšku z másla a mouky na zahuštění

Postup: Maso omyjte, osolte a opepřete a na rozpáleném oleji osmahněte dozlatova. Poté maso vyndejte a na vypečeném tuku osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte k ní mletou papriku, promíchejte (pozor, paprika se nesmi přismahnout, jinak omáčka zhořkne) a dolijte vývar a mléko. Vložte maso a asi půl hodiny pomalu vařte. Když je měkké, vyjměte ho a omáčku zahustěte jíškou, dochuťte a nakonec za stálého míchání vlijte smetanu a přidejte kousek másla na zjemnění. Na závěr můžete omáčku rozmixovat ponorným mixérem nebo přecedit, nebo obojí.

Jako přílohu můžete dát houskové knedlíky, ale dobré jsou i těstoviny nebo rýže.

Za recept děkujeme čtenářce Laoli.

Lenka Moučková


20.8.2012   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 28   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuře na paprice

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
modroočka
modroočka - 20.8.2012 18:14

mariquita: a pokud budeš chtít guláš vylepšit, tak nakrájej na tenké plátky asi 1/4 cibule a přidej ji do hotového guláše... nech ji jen "spařit". Chuť je úžasná.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 20.8.2012 17:27

Já mám nejradši, \když dám cibuly pod guláš, osmahnu, přidám maso a až pustí šťávu tak papriku, orestuju jako na minutkovej guláš a tu rozdušenou cibuly a kousky masa s chlebem. Potom teprve podliju a dusím do měka. Ono to maso je jen zatahlý a je měký, potom už ani guláš nemusím.

 
Barča Z
Barča Z - 20.8.2012 16:56

Verera: vidis mozna jak kdo,me napriklad nadyma fazole a cocka,ale cibule vubec.A to na bramborovy knedlik jsem schopna snist celou hromadu do hneda osmazene cibulky.smajlik - 26

 
Verera
Verera - 20.8.2012 16:50

mariquita: Právě že ta rozvařená cibule je mrcha. Když se jen lehce vyvaří třeba v polívce a dá se vybrat, tak to pro chuť jde, ale rozvařená hmota, to je konec

 
Barča Z
Barča Z - 20.8.2012 16:24

Vychlazene,pardon.

 
Barča Z
Barča Z - 20.8.2012 16:23

evropka: no my mame 37 stupnu ve stinu a je fakt ,ze jsem obalila rizky na vecer ale podavat je budu jen s rajcatovym salatem,protoze v tom vedru asi ani bramborovou kasi Michal nebude chtit.Posledni dobou delam casto,ze treba upecu maso,ale davam mu to bez prilohy,vychlacene nakrajene na narezaku na tenko.Vim ,ze tam mate take takove paraky,kazdy den sleduji ceske zpravysmajlik - 76smajlik - 62

 
evropka
evropka - 20.8.2012 16:18

mariquita: roštěnkysmajlik - 81smajlik - 81smajlik - 81madonamia já mám hladsmajlik - 68dnes ovšem jen zel.salát v tom vedru nelze ..

 
Barča Z
Barča Z - 20.8.2012 16:13

evropka: no presne tak,stejne potom se ta cibule vari dlouho s masem a tak se uplne rozvari,potom uz si myslim ,ze ani nenadyma .Ja si pamatuju jak mi vzdycky rikala prababaicka,ze kdyz budu delat rostenky nemam se bat nechat cibulku i platky masa trosicku pripalit na dno(ne az na horko),ze potom to da barvu a smak a je to pravda.Veskere takove omacky mam vyborne,delam tak i Znojemskou.

 
evropka
evropka - 20.8.2012 16:00

mariquita: Přesně já dělala včera guláš a cibule bylo určo 1kg,když je hnědá tak se smrskne...vlastně i zahustí,ale chápu když to netráví a cibule dělá zle,kuře na paprice také zásadně na cibulovém základu,smetanu jak sladkou tak zkys.

 
Barča Z
Barča Z - 20.8.2012 15:25

sharon: Ja bez cibule take ani ranu.Mam bratra co je vyuceny kuchar,dnes vari jako sef kuchar v Nemecku.Ten mi vzdycky rikal ze na dobry gulas musim dat stejne cibule jako masa,takze dve kilca cibule a dve masa a pry poradne osmahnout az se na dne hrnce udela hneda stopa.Drive jsem gulas mela vzdycky nijaky ,ale podle nej je to gulas jak ma byt.Kdysi jsem mela v Cechach hospodu a bracha mi delal neco jako praxi a je fakt ,ze gulasem jsme byli vyhlaseni siroko daleko.

 
Barča Z
Barča Z - 20.8.2012 15:14

IVUSKA 56: Ja to delam presne jako ty.Nechavam vse varit,bobkac,nove koreni,cely pepr.Nakonec take oberu a do omacky vkladam jen hole maso.Drive jsem varila celou slepici a nebo kure,ale ted varim pouze stehna,treba 6 velkych,maso steheni nam chutna vic a o kusy suchych prsou v omacce neni moc zajem.Zasmah s cibuli delam,ale napred ho rozmixuju ponornakem a az teprve potom zalivam vyvarem a zahustuju omacku.I kdyz mam vyvar ze sesti stehen dobry ,stejne pridavam 2 kureci kostky bujony,mame radi vsechno chutove hodne vyrazne.

 
Verera
Verera - 20.8.2012 14:15

orinka: No říkám, že guláš nedělám, protože o něj není doma zájem. Ten jediný si bez cibule neumím představit. No, ještě cibulačku, ale to je stejné.

 
orinka
orinka - 20.8.2012 14:02

Verera: neblázni - a jak děláš guláš?smajlik - 76

 
orinka
orinka - 20.8.2012 14:02

Linda: já taky, až nakonec, a přitom v něm rozšlehám mouku a tím to zahustím.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 20.8.2012 10:46

Tak já vařím kuře s kořením (bobkový list, nové koření, pepř, sůl), na jemno cibule osmahnout+ paprika + obrané maso (nemáme rádi ňahňat se v omáčce s kostmi a kůží), podliju vývarem, zahustím a přidám šlehačku a nakonec kousek studeného másla. Někdy přidávám i zakysanku když mám v lednici.

 
Verera
Verera - 20.8.2012 10:19

sharon: No jelikož je mně z cibule spolehlivě špatně, zvykla jsem si vařit bez ní, rodina už taky, dětem to kolikrát s cibulí, třeba u babičky, nechutná.

Neodhodlala jsem se teda na guláš, když už z podstaty receptu vyplývá, že je cibule důležitější než maso, ale ten u nás stejně nikdo nejí, tak není důvod.

 
Linda
Linda - 20.8.2012 9:43

Verera: cibuli rvu do vseho v mnozstvi vic nez dostatecném smajlik - 16, ale je fakt ze zrovna do kurete na paprice vrazim spis co je v lednici nez abych nakupovala zvlast - takze nekdy jenom mléko, jindy jenom smetana, vyjimecne oboje, to spis kdyz dochazi trvanlivost a potrebuju sdelat

 
sharon
sharon - 20.8.2012 9:39

Verera: no vidíš a já zase bez cibule ani ránu...........smajlik - 68

 
Verera
Verera - 20.8.2012 9:31

sharon: No já tam vlastně nedávám ani tu cibuli, jelikož cibuli nedávám do ničeho, cibule se při vaření přeceňuje, je to dobrý i bez ní smajlik - 68

 
anhelli
anhelli - 20.8.2012 9:27

A my vegetariani si udelame cizrnu na paprice smajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.