Kuřecí řízky s citrónem

Potřebujete: 4 kuřecí řízky, 40 g másla, 2 lžíce oleje, 2–3 stroužky česneku, 1 citron, 3 lžíce petrželky, sůl, pepř.
Postup: Stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. Sloupneme tenkou vrstvu slupky z dobře omytého citronu a nadrobno ji nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme máslo a 10 minut opékáme osolené kuřecí řízky. Vyjmeme, uložíme do tepla a na pánev dáme nakrájený česnek, citronovou kůru, zalijeme dvěma lžícemi vody, šťávou z půlky citronu, opepříme a necháme minutu dusit. Přihodíme nasekanou petrželku a polijeme tím hotové řízky. Jako příloha se hodí bramborová kaše, dušená brokolice nebo třeba špenát.
21.9.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí řízky s citrónem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Může to být dobré
.gif)
IVUSKA 56: i u nás mají přednost... může to být dobré jen je mi líto nechávat vitamíny z citronu přejít varem....
nO A NEBO MÍSTO KUŘECÍCH PRSKOU KUŘECÍ STEHNA VYKOSTĚNÁ. pRSA UŽ VŮBEC NEKUPUJI JEN TY STEHNA, JSOU DALEKO KŘEHČÍ A ŠŤAVNATĚJŠÍ
.jpeg)
Může to být dobré. Já jen nemám ráda kuřecí prsa,ale taková krkovička, by taky nemusela být špatná. A ten citron bych ostrouhala a nekrájela se sním.
S tím citronem, někde jsem četla, že se má dát citron do mrazáku a pak celý nastrouhat a používat do jídel. Zní to zajímavě, vyzkouším.
zajímavé