Grilované kuře z trouby

Potřebujete: 1 celé kuře, sůl, olej, papírový sáček, tuk.
Postup: Omyté kuře osolíme, potřeme olejem, vložíme do nafouknutého papírového sáčku a zavážeme. Sáček s kuřetem položíme na mírně pomaštěný plech a dáme asi na hodinu péct do trouby.
Sáček neshoří, jen zhnědne.
Takto připravené kuře chutná jako grilované.
26.10.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Grilované kuře z trouby
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Recept vypadá opravdu lákavě. Ještě nikdy jsem nic podobného nezkoušela, takže se nemůžu dočkat, až recept vyzkouším při příštím grilování s přáteli. Nedávno jsem si konečně po letech váhání pořídila nový gril z https://www.e-texim.cz/zahradni-grily/. I když to byla větší investice určitě nelituji. Hlavní je, že máme s přáteli a rodinou důvod se scházet :)
My jsme pekli ve věci zvané pe sáčky. Koupili jsme si jedny z https://www.vangillern.cz/produkty/obaly a mysleli jsme si, že jsme koupili ty na pečení. No :D Samozřejmě, že jsme koupili špatné a maso se nám seškvařilo s plastem... Příště už takovou chybu určitě neuděláme.
.gif)
Světlonoska: nejlepčí je kuře na másle.......
.gif)
Nejlepší je stejně kuře na zelí
.gif)
Zkuste dát jakékoliv maso,nejen kuře,do pečícího papíru,tam sos zůstane,tady se to asi rozmočí,nevidím to jako dobrý nápadtam bych ho spíš posadila ještě na vrstvu soli
.gif)
anitech: celkově to bylo pěkný....sleduju to pokaždý...

sharon: já valila oči na tu Kratinovu žemlovku, no jak si s tím ten hošík vyhrál
.gif)
vsadila bych se že mě ten sáček určitě shoří......... ale takové kuřátko...mňááám, zkusím to, ovšem kdo viděl včera ta Halinina kuřátka , to byl boží hod jak
všichni žrali....
Papírové sáčky jsou normálně k dostání v papírnictví
dadka: v tomto sáčku mi připadá takové jako dušené, nemá tu kůrčičku, to v tom papírovém ano. Tohle je recept ještě z totality - to byly papírové sáčky běžně v krámech na pečivo.
Kuře někdy dávám do toho kupovaného sáčku s kořením. Je to dobré, jako grilované. Někdy si grilované kuře koupím, když je vidím v marketu, jak se opalují na grilu, tak si většinou půl koupím.
Už jsem dlouho nikde neviděla velký papírový sáček. Vězňové se dnes válejí u TV, sáčky už nelepí.
A ještě jedna připomínka, co lepidlo které je použito na slepení sáčku (když už se sežene) , to kuřeti nevadí
.jpg)
To by me zajimalo kde se da dneska splasit papirovy sacek ???
Ale zni to zajimave, pokud to nekdo vyzkousite dejte vedet jak to dopadlo

On se dá ještě někde koupit velký papírový sáček ?
Když tedy nepůjdu ukrást ten s lopatičkou na psí hovínka...

Možná by stačilo zabalit do pečícího papíru???

jenom mi není jasné, proč mám ten plech mastit?
.gif)
no to jsem teda v životě neslyšela,určitě to vyzkouším
Gril mám,ale tohle slyším poprvé a jsem zvědavej snad víc než kdejaká baba tak to zkusím,nadarmo se neříkalo " kuře 100x jinak"