Krůtí roláda

Potřebujete: Krůtí prso, 10 dkg žampionů, 10 dkg polotvrdého bylinkového sýra (já nejraději používám Tizián se zelenými bylinkami a kapií), sůl, pepř, 8 lžic oleje, 3 stroužky česneku, lžička sladké papriky, 2 lžičky provensálského koření.
Postup: Krůtí prso rozřízneme a rozklepeme do plátu, který osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme žampiony, aby se z nich vydusila voda. Plát masa poklademe opečenými houbami a plátky sýra. Zarolujeme a převážeme nití. Vložíme do mírně vymaštěného pekáčku, dáme do trouby a při pečení (asi 1 hodinu) poléváme směsí oleje s prolisovaným česnekem, sladkou paprikou a provensálským kořením. Jako příloha se hodí rýže nebo brambory a samozřejmě zeleninka ve všech možných podobách.
9.11.2012 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Krůtí roláda
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Veškeré rolády milujimám zrovna hotovou miniroládku z kuřecí čtvrtky
vykostím stehenní kost ze stehna a je krásná miniroládka
mňam