Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Vaříme s Lindou 2.díl

Kuřecí frikadeller .... aneb cosi mezi čevapčiči a karbanátkem

Potřebujete:

500g mletého kuřecího masa (pokud se mi nepodaří koupit mleté kuřecí maso umelu si sama z prsíček nebo jelikož neumím vykosťovat kuře a mám obvykle z tohoto kuchařského postupu spoustu zbytků, namelu ty)

2-3 mrkve nastrouhat nahrubo (jako na okurkový salát)

1 větsí cibuli nasekat na drobno (a nebo umlýt s masem)

3 hrstě ovesných vloček (pokud nejste příznivcem vloček mužete je umlít společně s masem)

2 vejce

Sůl

Pepř

..... a doporučuji nějaké bylinky nadrobno nasekané, já dávám petrželku

 

Postup:

Smícháme všechno dohromady a necháme asi 10 minut stát, aby se vločky nasákly a směs zahustily. Potom vytvarujeme karbanátky o průměru cca 6-7cm a 2 cm vysoké, které smažíme na pánvi v rozpuštěném tuku.

Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Linda


16.3.2014   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 45   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou 2.díl

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-45
Linda
Linda - 20.3.2014 7:17

orinka: o dekuji dobra vilo smajlik - 81 smajlik - 31

 
Milda3
Milda3 - 19.3.2014 19:27

orinka: 19.3.2014 17:47 smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
orinka
orinka - 19.3.2014 17:47

Linda: když si pomyslím, že žiješ v Dánsku kde musíš mluvit tamní řečí, musíš se domluvit anglicky a přitom píšeš bez chyb do českého ženského časopisu, tak se musím hluboce sklonit a nějaký překlep vůbec neřeším.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 19.3.2014 17:07

Almega
jo proto jsem napsala to co jsem napsala.

Klikneš na odeslat a už neuděláš nic i když to vidíš.
Je to nepříjemné, někoho to do očí bodne, ale hlavně zdraví.

 
Jarča*
Jarča* - 19.3.2014 12:35

Linda: takové detaily neřešímsmajlik - 68 A fakt jsem to přehlídla - musela jsem hledat, co máš na mysli.

 
Almega
Almega - 19.3.2014 12:12

Linda: No mě bylo blbé se navážet s tím "mlýt",když už jsem minule rýpla s tím 31.dubnem...tak jsem nic nepsala.....No každý se může překlepnout,nic na tom není,níže se vyskytuje "sýtko" a co.....

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 19.3.2014 11:07

Linda - no a co, já toho také namelu a co naděláš.

 
Linda
Linda - 19.3.2014 10:23

To by me zajimalo kolik z vas ten recept doopravdy cetlo a CELY!!!! smajlik - 42 Nikdo si nevsiml, ze je v nem hrubka jak Velkomoravská ríse, az dneska jsem se o tom docetla na soukromym mailu smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34...ted uz to opravit nejde, omlouvam se jestli jsem zavrazdila nekoho s gramatickym citenim smajlik - 81

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 18.3.2014 14:10


bobulka - 17.3.2014 9:44
také již leta přidávám vločky do mletého ( je pravda, že né pokaždé) mám dávat strouhanku tak vločky jsou asi zdravější. Samotné mleté kuřecí jsem v nabídce ještě neviděla. Když jsme chovali králíky, nebo porcovala krůta, tak se semlelo s vepřovým.
Dávám do mletého když to neni klasika sekaná od mrkve, kapusty, kadeřávku, papriky, pórku co zrovna doma je + dochutit.
Když koupí bílou klobásu, vymáčknu a přidám na co mám chuť udělám placičky a peču.

Vajíčko co zbyde po obalování a to jen, když dělám obalovaný květák, brokolici, někdy i vejce přidám tak do něj rozmačkám kousky co se odlomily při vaření, přikrájím cibulku, papriku, přisypu zbytek strouhanky a upeču to v pekáči, kde teda stáhnu opadanou strouhanku ke kraji a do středu to neleju.
smajlik - 72 nepoužívám hladkou mouku při obalování. Nevím jakou tím dělám chybu, ale rodina to neřeší.
Srouhanku co si strouhám doma přesypu přes sýtko a v té obaluji jako první, hrubší po vajíčku.

 
Santé
Santé - 18.3.2014 14:03

sharon: 18.3.2014 10:38 u nás se tomu říká BREZLAK smajlik - 75

 
sharon
sharon - 18.3.2014 10:38

Milda3: to nám dělávala maminka už před 50 sáti lety...smajlik - 76 ( to je strašný ta doba)......ze zbytku po obalených řízcích ten karbanátek - placičku jen bez toho koření.......

 
orinka
orinka - 17.3.2014 18:47

bobulka: nové brambory s dobrým tvarohem, to vše polité máslem.smajlik - 57

 
Milda3
Milda3 - 17.3.2014 17:04

bobulka: ono tam tý mouky není moc,jen zbytek z obalování

 
evropka
evropka - 17.3.2014 15:54

pane lindo jak to tu jedesmajlik - 47smajlik - 58

 
bobulka
bobulka - 17.3.2014 14:47

orinka: brambory s tvarohem!!!!!! smajlik - 20smajlik - 20smajlik - 20

 
bobulka
bobulka - 17.3.2014 14:43

Milda3: znám, u nás se tomu říká chudej řízek a jako děti jsme se o to prali. Akorát tu mouku do toho nedáváme, jen strouhanku a vajíčko.

 
orinka
orinka - 17.3.2014 14:42

sharon: jéé, to je blbý, Niva je tak univerzální do všeho...tak holt musíš tvaroh. Ten je dobrý taky, tak co.smajlik - 25

 
orinka
orinka - 17.3.2014 14:41

Jarča*: tak jí neříkej co to je, a bastasmajlik - 42 uvidíš, že nic nepozná. Smažený sýr má určitě ráda, když se bude ptát, tak řekni "sekaný smažený sýr" - pendrek ví, jak se dělásmajlik - 58

 
Milda3
Milda3 - 17.3.2014 14:32

orinka: taky to zkusím,já si občas udělám když paní dělá něco v trojobalu taky z toho zbytku takovej jako karbanátek,smíchám to dohromady přisolím připepřím,přidám majoránku a třeba grilovací koření a když je potřeba tak přidám strouhanku aby to nelepilo udělám jako karbenátky obalím ve strouhance a osmažím a jím to sám,chutná mi to a paní to ani neokusí že tam není maso,že si to dovede představit jaký to je,ale mě to chutná

 
bobulka
bobulka - 17.3.2014 14:14

orinka: někde jsem jedla tento produkt bez té nivy, místo ní tam byla do světlounka osmažená cibulka a majoránka, také to bylo obalené v trojobalu a bylo to vynikající! Vážně skvělé, a to jsem masožrout.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-45
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84177.
Archiv anket.