Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Potřebujeme:

Plátky masa – počet podle počtu osob

Sůl a pepř

Hořčici

Strouhanku

Event. česnek

Vejce

Tuk na smažení

Velkou cibuli

Uzený bůcek nebo slanina

Postup:

Plátky masa osolím, opepřím, potřu hořčicí, event vetřu utřený česnek a obalím ve strouhance. Strouhanku do masa pěkně zaklepu paličkou. Potom obalím v rozšlehaných vejcích a osmažím na tuku pěkně dozlatova. Na pekáček nakladu maso a posypu hodně nahrubo krájenou cibulí a něčím mastným, my dáváme domácí uzený bůček nakrájený na nudličky. Zaleju výpekem z pánve a troškou vody a dusím asi hodinu. Před koncem přidám máslo.

Dělám to z králíka, z vepřového, ale nejraději to máme z hovězího. Ale tu hodinu určitě dodržet, u hovězího i dýl, musí se to hezky propéct a chutě propojit.

Podávám s bramborovou kaší, to je nejlepší, a hezky polít výpekem. 

Dobrou chuť přeje manka

Redakce


16.11.2015   Rubrika:   |   Komentářů 14   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Obrácené řízky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Anče
Anče - 29.7.2016 14:26

smajlik - 105Řízky nebo i ,obalované karbanátky,čevabčiči apod., jsou daleko chutnější a šťavnaté,pokud se obalují jen v - vejce,trochu mléka+ vhodné kořené+ hl.mouka=rozmícháme,má být polohusté a dáváme pomocí vidličky+lžíce do rozpáleného! oleje.Naprosto lepší nežli suché řízky se strouhankou.smajlik - 58

 
Světlonoska
Světlonoska - 18.11.2015 20:14

smajlik - 47Jsou moc dobrésmajlik - 94znám to ale bez bůčkusmajlik - 16

 
Linda
Linda - 18.11.2015 12:39

Nikdy jsem to nejedla a chystam se na ne uz od te doby co mi prisel tenhle recept a ne a ne se k nim dostat smajlik - 16,ale urcite nekdy vyzkousimsmajlik - 47

 
PEGG
PEGG - 18.11.2015 12:12

Sice jsem to nedělala, ale už jsem to jedla a bylo to moc dobré, určitě zkusím.


andys - 16.11.2015 8:47 není to kyselé? Nějak si to neumím představit.

 
dadka
dadka - 18.11.2015 11:01

Dělám taky obrácené řízky, ale úplně bez cibule a zeleniny. Řízky jen osolím, zaklepu do nich strouhanku a potom obalím v rozšlehaném vajíčku a dám na pánev opéct do zlatova. Potom naskládám na plech s pečícím papírem všechny řízky, na každý dám plátek másla a nechám v troubě, až jsou měkké. Jsou pěkně šťavnaté, k tomu brkaši, na kterou naliji trošku výpeku s pánvičky. Tak dělám jen řízky vepřové.

 
andys
andys - 17.11.2015 0:29

Arna: OK dám celou skleničku zeleniny i s lakm.

 
Elí
Elí - 16.11.2015 22:52

taky to zkusím

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 16.11.2015 20:26

tak nekde se stala chyba, nedosel muj prispevek.
nikdy jsem nedelala, laka mne to zkusit.

 
YXH
YXH - 16.11.2015 16:58

To jsem jeste nezkousela. Diky za inspiraci smajlik - 47smajlik - 47

 
manka
manka - 16.11.2015 11:19

máša h.: ten výpek je tam pro chuť a není ho moc. a máslo dávám fakt až před koncem pečení aby byla dobrá šťávička na polití bramborové kaše.

 
Arna
Arna - 16.11.2015 10:14

Taky to dělám s tou zeleninou, jako andys, jen místo ve vajíčku to máčím v těstíčku. Zeleninou a hlavně tím lákem z ní nešetřím, případně přidám z okurek.

 
máša h.
máša h. - 16.11.2015 9:53

mám tyhle zapíčánky ráda... možná bych dala místo výpeku jen kousek másla a podlilasmajlik - 31

 
andys
andys - 16.11.2015 8:47

Dělám zapečené s moravankou.

 
orinka
orinka - 16.11.2015 8:16

To jsem nikdy nejedla a ráda zkusím. Děkuju!

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78062.
Archiv anket.