Krůtí prsa s játry

Kdysi, je to asi tak 25 let, jsem tento recept zkusila uvařit poprvé. Manžel je konzerva, takže brblal, že zas nějaká novinka. No a od té chvíle je to naše slavnostní jídlo, děláváme ho většinou na narozeniny (když tedy nevyhrají řízky).
Potřebujeme:
Krůtí prsa
Sůl
Bílý pepř
Mouku
Olej na smažení
Pivo
2-3 lžíce kečupu nebo rajského protlaku
Cibule
Krůtí nebo kuřecí játra
Postup:
Krůtí prsa nakrájím na plátky a jemně naklepu, osolím, opepřím bílým pepřem a obalím v mouce. Na pánvi je osmahnu pěkně dorůžova z obou stran a zaliju pivem (dávám Gambrinus, nevím proč). Pozvolna dusím za občasného podlití pivem až je maso měkké. Nakonec přidám dvě tři lžíce domácího kečupu nebo rajčatového protlaku a provařím pěknou omáčku. Maso a omáčku ještě nakonec dochutím - solí, pepřem, cukrem.
Na druhé pánvi si orestuju najemno nakrájenou cibulku, přihodím na malé kostičky nakrájená krůtí nebo kuřecí játra. Osolím, opepřím a trošku podliju vodou a dusím až jsou játra měkoučká a všechna voda je pryč.
Servírujeme s hranolkama nebo pečenýma bramborama, plátek masa politý omáčkou a nahoru naklademe kopeček játrové směsi…. Mňam
Dobrou chuť dnes přeje manka
10.12.2015 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Krůtí prsa s játry
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
manka: vypadá to dobře... vyzkouším to tedy i na mým konzervovi
.gif)
manka: věřím ...i mě to baví.....a když bych sama uměla prd tak nebudu kritizovat.....

sharon: děkuji, nevím jestli skvělá, ale baví mě to. a tohle je fakt dobré.
.gif)
manka: musí to být dobré , ty jsi skvělá kuchařka.....

krasaka: já dávám domácí kečup a patlavé to není, je to moc dobré. ale každý máme jiné chutě, to je jasné.

ten odkaz na levé straně je špatný - má tam snad být recept a ne začátek hlavního článku ?
Ten pokrm ze dvou druhů masa vypadá dobře - jen mi k těm játrům nějak nesedí červená omáčka - zvláště s hranolkami /já kečup nemusím a rajskou omáčku s opečeným bramborem nebo hranolkami taky ne
-ty by byly brzy patlavé
/.