Syrečková kapsa
.jpg)
Potřebujete:
2 krůtí prsa
1 balení olomouckých tvarůžků (syrečků)
10 dkg šunky
sůl, pepř, olej
Postup:
V kuřecím prsu vytvořte ostrým nožem kapsu, osolte a opepřete, do kapy vložte tvarůžek zabalený do plátku šunky. Naplněné prso omotejte nití, vložte do pekáčku, zakapejte olejem a pečte na cca 200 stupňů asi tři čtvrti hodiny.
13.10.2016 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Syrečková kapsa
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: U nás frčí tvarůžky s kmínem, takové ty kousky...
A jinak z plísňových sýrů sýr Brie nebo Camembert.
.gif)
syrečky neboli po našem tvargle už dávno nejsou to co bývalo.....v lednici ani nesmrdí........my už raději hermelín....
Jarča*: co asi - vybouchly by!!
.jpg)
krasaka: v tom mam ja vyhodu, ze nejsem tak daleko - jednou za cas vezmu auto a vyrazim do Cech a nabalim se ceskymi pochutinami . Syrecky nemusim, ale vozim vsechno mozny (i nemozny) ostatni

Jarča*: pokud by sklenice nebouchla v letadle, tak by se na dálnici Madrid - Alicante a pak ještě 65 km k nám - řidiči nestačili divit, jak rychle kmitá sklenice plná syrečků /zde je max, rychlost 120 km/h. ale policajti skoro žádní/
Snad by mi je cestou nikdo neotevřel a "nesežral" - už je zřejmě neochutnám
Zapomněla jsem zmínit jednu návštěvu, ale ta ten dobrý český chlebíček i syrečky /údajně přivezené jako revanš za týdenní ubytování/ postupně zbodla k snídani sama a ani moje smutné oči ji nepřinutily říci "nechceš kousnout???"
Od těch dob si myslím, že Pražáci jsou šetrnější nežli Skoti

krasaka: Linda: já bych syrečky převážela asi v zašroubované sklenici - tak je někdy, když je manželovi výjimečně koupím, uchovávám v ledničce. Ovšem, co by s nimi udělalo horko a dlouhá cesta, těžko říct

Linda: já bych to snad zvládla, ovšem neznám žádnou mou návštěvu, která by si kvůli mému mlsnému jazýčku dala tolik práce s převozem tvarůžek
Paradoxní je, že jsem nikdy nemohla pochopit, jak "takové svinstvo" může chutnat tatínkovi /míval je pod skleněným zvonem a nejlepší byly údajně, když už téměř pochodovaly
/ - já je ochutnala již v důchodovém věku a přišla jsem jim na chuť krátce před emigrací
Nyní je snad prodávají v plast.krabičkách s různým kořením - před 10roky moooc chutnaly v Maďarsku mému bytnému, jenž mi "sežral" i ty pro mne
.jpg)
krasaka: syrecky nemusim takze jsem je nikdy neprepravovala. ale jiny VELICE ulezeny syr jsem zabalila do nekolika igelitaku - vytlacit vsechen vzduch, poradne zavazat a dalsi igelitak s mokrym rucnikem, opet vytlacit vzduch a zavazat (udrzi syr jakz takz v chladu a nerozteka se tak rychle) - dovazla jsem to letadlem do Melbourne, coz bylo nejakych 40h mimo lednicku a byl v poradku a nikde nas nezastavili, sice psy na letisti cuchali k tasce o neco dyl, ale nic nenamitali a tak nas nechali projit

různé kapsy se sýrem se začaly velmi dělat hned po sametu, mně nejvíce chutnalo s jakýmkoliv sýrem typu Roquefort /není to tak fádní/ !
Kdysi - v domovině olomouckých syrečků - jsem nenašla odvahu k jejich smažení /myslím tím samotné jako smažák/ a po celých 8 let nenašli příbuzní odvahu cestovat s nimi těch pár km / pouze 2.500km/ - údajně nechtějí být z letadla vyhoštěni !
Poslat je taky nechtějí, zde je i v zimě teplo a co kdyby se mezi Madridem a mým bydlištěm syrečky rozhodly odpochodovat z balíčku ?? /příp. by zavolali listonoši protiteroristickou jednotku kvůli nevábně vonícímu balíčku???,snad ale semtex nepáchne???/
A veškeré výdaje bych musela uhradit-on takový specialista na výbušniny nebude nic levného
Kuřecí Cordon bleu - akorát že se kuřecí prsa prokrojí na tenčí plát, rukou nebo paličkou přes mikroten lehce rozklepou. Položí se tam šunka, plátkový sůr a přehne na polovinu. Spíchne párátkem. Obalí se jako říze, usmaží. Dobrota!

YXH: Linda: mně by to nevadilo ani s tím syrečkem Jenom poznámka - v ingrediencích jsou krůtí prsa a v postupu kuřecí prsa. Ale určitě to půjde s obojím.
.jpg)
YXH: a nebo kus cheddaru .... do tohodle lze nacpat JAKYKOLIV syr
..... az vymyslim prilohu tak bych to mohla zkusit, jenom s bramborem mi to prijde dost suchy

Muze se misto syrecku pouzit mala gouda nebo mozzarella a bude to i k jildlu Jenom bych to zaspejlila a nemotala do niti.