Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Pomalu pečená kachna

Pomalu pečená kachna

 

Potřebujete:

  • 1 asi dvoukilovou kachnu
  • cca 3 lžičky kmínu
  • 1/2 litru mléka
  • cca 3 lžíce medu
  • sůl

 

Postup:

Omytou, osušenou a přebytečného tuku (u biskupa a u krku) zbavenou kachnu osolte po celém povrchu i vevnitř, dejte do pekáče, podlijte mlékem (kachna pak bude jemnější), přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 90 stupňů. Bez odklápění pečtě 7 hodin. Pak teplotu zvyšte na 120 stupňů a pečte dalších 5 hodin, asi hodinu před dopečením víko odklopte a kachnu průběžně polévejte medem smíchaným s výpekem, aby se udělala zlatavá, křupavá kůrčička.

Redakce


2.11.2016   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 9   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pomalu pečená kachna

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 3.11.2016 14:06

dadka: smajlik - 34smajlik - 47..........pamatuju že z domácí kachny ho maminka taky neodkrojovala.....ale já z koupené ano....

 
dadka
dadka - 3.11.2016 12:04

sharon:
Tak já mám z kachny nejraději právě toho biskupa. Už jsem se pídila, jestli někde neprodávají jen biskupy, ale zatím jsem na nic nenarazila. Kdybyste o něčem věděly....!

 
sharon
sharon - 2.11.2016 17:26

PEGG: myslíš toho biskupa ?......mě tam tak nějak smrdí....smajlik - 26

 
PEGG
PEGG - 2.11.2016 13:21

Pomalu nebo rychle, hned bych si ji dalasmajlik - 68
Jen mě zarazilo to odstraňování tuku, proč? To se vyhodí, není to škoda?

 
dadka
dadka - 2.11.2016 11:01

Kachnu i větší kuře peču jen pomalým pečením, dávám do kastrolu, aby tam kachna seděla napevno, umyju, osuším, všude důkladně posolím a okmínuju, dovnitř dám dvě jablka, přikryju alobalem a dám na 100 st. do horkovzdušné trouby přes noc, cca na 10 hodin. Ráno alobal oddělám a dám na 180 st. dopéct do růžova a křupava.

 
Jarča*
Jarča* - 2.11.2016 9:56

Linda: smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 2.11.2016 8:52

peču v plynové troubě tak to by se mi sakra prodražilo smajlik - 76.....kachnu jsem pekla x krát a byla po každé famózní.....jen jí solím a dovnitř dám jablko , biskupa odkrajuju ten mi tam nesedí.....

 
Linda
Linda - 2.11.2016 7:16

Nemam dobre zkusenosti s dlouhym pecenim pri teplotach pod 100 stupnu , maso musi byt HODNE tucny aby nebylo vysuseny smajlik - 26.
Kachnu 2,5-3 kg (vetsi nekupuji) pecu na 110-120 asi 6-7h, pokud je tucnejsi tak posledni hodinu dam na 180-200 k vuli krupave kurcicce, a je vynikajici.
Delavam pomalu pecenou krkovicku, k vuli spotrebe elektriny delavam rovnou dve velke najednou (=cca 5-6kg masa), tu pecu 10-12 hodin (podle velikosti a tucnosti) opet na 110-120stupnu.

Bety: kde jsi splasila tak velky pomaly hrnec? Koukala jsem po nem pred par roky a do vsech by se veslo tak max maly kure smajlik - 26

A dcera kdyz bydlela v Nemecku tak si chtela upect kachnu sama a mami jak na to, povidam vybalit, umyt, nasolit, opeprit, nacpat dovnitr nejake susene ovoce (nejlepe svestky) a soupnout do trouby na nejakych 6h na 110-120 stupnu. Vecer volala opet - mami kachnicka byla vynikajici, lae rozpadla se, kdyz jsem ji chtela vyndat z pekace tak jsem vytahla kostru a maso zustalo v pekaci a neslo vybrat,...mladi jedli kachnu rovnou z pekace. ... dcera mi zapomela sdelit ze v Nemecku nemaji danske ptaky, ale ptacky a kachnicka mela jenom 1,5kg, ja ji dala dobu peceni na tri kilovou smajlik - 34

 
Bety
Bety - 2.11.2016 6:30

Pomalu pečené maso (a nejen maso) je vynikající. Můžu doporučit pomalý hrnec - je to bez starostí, stačí zapnout a nastavit čas a všechno už proběhne samo, a má mnohem menší spotřebu než trouba.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84446.
Archiv anket.