Pomalu pečená kachna
.jpg)
Potřebujete:
- 1 asi dvoukilovou kachnu
- cca 3 lžičky kmínu
- 1/2 litru mléka
- cca 3 lžíce medu
- sůl
Postup:
Omytou, osušenou a přebytečného tuku (u biskupa a u krku) zbavenou kachnu osolte po celém povrchu i vevnitř, dejte do pekáče, podlijte mlékem (kachna pak bude jemnější), přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 90 stupňů. Bez odklápění pečtě 7 hodin. Pak teplotu zvyšte na 120 stupňů a pečte dalších 5 hodin, asi hodinu před dopečením víko odklopte a kachnu průběžně polévejte medem smíchaným s výpekem, aby se udělala zlatavá, křupavá kůrčička.
2.11.2016 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pomalu pečená kachna
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tetrix: Ahoj Tetrix ;) ja mám na to tento vykosťovací nôž https://profikuchar.sk/c/vykostovacie-noze/ivo-premier-vykostovaci-noz-15-cm-9001115 a ide to hravo

čím tú kačku porciujete ? mne sa to príšerne mrví a drobí a na tanieri to potom vyzerá dosť nedobre

čím tú kačku porciujete ? mne sa to príšerne mrví a drobí a na tanieri to potom vyzerá dosť nedobre
.gif)
dadka: ..........pamatuju že z domácí kachny ho maminka taky neodkrojovala.....ale já z koupené ano....
sharon:
Tak já mám z kachny nejraději právě toho biskupa. Už jsem se pídila, jestli někde neprodávají jen biskupy, ale zatím jsem na nic nenarazila. Kdybyste o něčem věděly....!
.gif)
PEGG: myslíš toho biskupa ?......mě tam tak nějak smrdí....
.jpeg)
Pomalu nebo rychle, hned bych si ji dala
Jen mě zarazilo to odstraňování tuku, proč? To se vyhodí, není to škoda?
Kachnu i větší kuře peču jen pomalým pečením, dávám do kastrolu, aby tam kachna seděla napevno, umyju, osuším, všude důkladně posolím a okmínuju, dovnitř dám dvě jablka, přikryju alobalem a dám na 100 st. do horkovzdušné trouby přes noc, cca na 10 hodin. Ráno alobal oddělám a dám na 180 st. dopéct do růžova a křupava.

Linda:
.gif)
peču v plynové troubě tak to by se mi sakra prodražilo .....kachnu jsem pekla x krát a byla po každé famózní.....jen jí solím a dovnitř dám jablko , biskupa odkrajuju ten mi tam nesedí.....
.jpg)
Nemam dobre zkusenosti s dlouhym pecenim pri teplotach pod 100 stupnu , maso musi byt HODNE tucny aby nebylo vysuseny .
Kachnu 2,5-3 kg (vetsi nekupuji) pecu na 110-120 asi 6-7h, pokud je tucnejsi tak posledni hodinu dam na 180-200 k vuli krupave kurcicce, a je vynikajici.
Delavam pomalu pecenou krkovicku, k vuli spotrebe elektriny delavam rovnou dve velke najednou (=cca 5-6kg masa), tu pecu 10-12 hodin (podle velikosti a tucnosti) opet na 110-120stupnu.
Bety: kde jsi splasila tak velky pomaly hrnec? Koukala jsem po nem pred par roky a do vsech by se veslo tak max maly kure
A dcera kdyz bydlela v Nemecku tak si chtela upect kachnu sama a mami jak na to, povidam vybalit, umyt, nasolit, opeprit, nacpat dovnitr nejake susene ovoce (nejlepe svestky) a soupnout do trouby na nejakych 6h na 110-120 stupnu. Vecer volala opet - mami kachnicka byla vynikajici, lae rozpadla se, kdyz jsem ji chtela vyndat z pekace tak jsem vytahla kostru a maso zustalo v pekaci a neslo vybrat,...mladi jedli kachnu rovnou z pekace. ... dcera mi zapomela sdelit ze v Nemecku nemaji danske ptaky, ale ptacky a kachnicka mela jenom 1,5kg, ja ji dala dobu peceni na tri kilovou

Pomalu pečené maso (a nejen maso) je vynikající. Můžu doporučit pomalý hrnec - je to bez starostí, stačí zapnout a nastavit čas a všechno už proběhne samo, a má mnohem menší spotřebu než trouba.