Drůbeží játra se žampiony
Ingredience: 300 g kuřecích (krůtích) jater, 15 dkg žampionů, olej, mletá sladká paprika, grilovací koření Vitana, hotová jíška tmavá (Knorr), trocha strouhaného sýru na posypání.
Postup: Na oleji opečeme játra nakrájená na kousky, posypeme paprikou a trochou grilovacího koření. Po chvíli přidáme žampiony nakrájené na plátky a necháme asi 10 minut dusit pod pokličkou. Do směsi vmícháme hotovou jíšku, aby z vypečené šťávy vznikla hustší omáčka. Na lívanečníku upečeme malé bramboráčky. Na talíř položíme bramboráčky, navrch dáme masovou směs, posypeme sýrem a ozdobíme zeleninou.
Jako příloha se hodí i pečené brambory nebo bramborové placky. Dobrou chuť!
Recept nám zaslala čtenářka kapa.
4.9.2006 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5