Pečená kachna s rýží
Ingredience: 1 kachna, 50 g šunky, 50 g slaniny, 50 g cibule, 4 hřebíčky, 2 stroužky česneku, sůl, špetka pepře, 50 g másla, 250 g rýže, petrželka.
Postup: Kachnu naporcujeme, potřeme utřeným česnekem a pepřem, do každé porce zapíchneme hřebíček. Vložíme do vymaštěného pekáče, posypeme drobně nakrájenou šunkou a slaninou a pečeme. Dno vymazaného kastrolu vyplníme polovinou rýže dušené ve vývaru s cibulí, na ni položíme upečenou kachnu a zakryjeme druhou polovinou rýže. Povrch poklademe kousky másla, posypeme petrželkou a pečeme, až rýže zežloutne.
15.1.2007 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečená kachna s rýží
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Já peču kachnu vždy na Velikonoce. Už je to taková tradice. Největší problém mi ale dalo kachnu naporcovat. Vloni jsem si speciálně na to koupila nový německý nůž https://www.bavimevarit.cz/kvalitni-nemecke-kuchynske-kovane-noze/ se kterým šla kachna dobře naporcovat.