Kuřecí řízky na citronu
Ingredience: 4 kuřecí řízky, 40 g másla, 2 lžíce oleje, 2–3 stroužky česneku, 1 citron, 3 lžíce petrželky, sůl, pepř.
Postup: Stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. Sloupneme tenkou vrstvu slupky z dobře omytého citronu a nadrobno ji nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme máslo a 10 minut opékáme osolené kuřecí řízky. Vyjmeme, uložíme do tepla a na pánev dáme nakrájený česnek, citronovou kůru, zalijeme dvěma lžícemi vody, šťávou z půlky citronu, opepříme a necháme minutu dusit. Přihodíme nasekanou petrželku a polijeme tím hotové řízky. Jako příloha se hodí bramborová kaše, dušená brokolice nebo třeba špenát.
Recept nám zaslala čtenářka Jana Váchová.
26.1.2007 Rubrika: | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5