Krémové kuře
Potřebujete: 1 kuře, 100 g čerstvých hub, 1 květák, 1/2 l mléka, 4 vejce, 40 g hrubé mouky, 100 g másla, sůl, špetku muškátového oříšku, petrželku, pepř.
Postup: Kuře naporcujeme, osušíme a po všech stranách pomalu opečeme na másle. Když se maso zbarví, osolíme a přidáme pokrájené houby, pepř, usekanou petrželku. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Pak vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, rozebereme na růžičky. Do vymazané zapékací misky vrstvíme střídavě maso a květák. Dáme krátce zapéct do vyhřáté trouby a pak zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou. Pečeme, dokud krém neztuhne a nezrůžoví. Jako příloha se hodí brambory.
20.4.2007 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,4/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5