Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polský bigos

Polský bigos

Potřebujete: 500 g kysaného zelí, 500 g hlávkového zelí, 600 g vepřového plecka, 200 g uzeného bůčku, 200 g klobásy, 1 dl bílého vína, 1 větší cibuli, sůl, mletý pepř, majoránku, mletou sladkou papriku, bobkový list, hladkou mouku.

Postup: Uzený bůček rozkrájíme na kostičky a vyškvaříme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky a dusíme do poloměkka. Kysané zelí nakrájíme a uvaříme doměkka, zvlášť uvaříme v osolené vodě hlávkové zelí nakrájené na nudličky. Obě povařená zelí smícháme, přidáme k masu, zalijeme vínem, přimícháme vyškvařený bůček s klobásou nakrájenou na kostičky (nebo salámem) a podusíme. Zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky a povaříme na mírném ohni.

Bigos se obvykle podává s tmavým chlebem.

Recept je z knihy Polská kuchařka od Jaroslava Vašáka (Libri, Praha 2002)

Lenka Moučková


7.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 5   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Polský bigos

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mivi
mivi - 8.11.2007 0:04

Je to výborné a osvěčené, že vždy chutná.smajlik - 47

 
nagy
nagy - 7.11.2007 13:41

Když jsem kdysi donesla do práce bigos ochutnat, hned jsem musela rozdat kolegyním receptsmajlik - 16

 
kareta
kareta - 7.11.2007 9:59

A má se nechat správně uležet- tak 3 den je nejlepšísmajlik - 57

 
Elí
Elí - 7.11.2007 8:57

Já už jsem to jednou jedla a bylo to dobrý.Dělám něco podobného,ale z čalamády a bez hlávkovýho zelí
obrázek - pol(4).jpg

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 7.11.2007 1:13

U nas se jeste pridavalo 5 susenych svestek na chut.
Je to mnamka a dobra vec po kocovine - tudiz u nas se konzumovalo hodne na NOVY ROK:)smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.