Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Potřebujete: 1 kg vepřového masa, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy, 1 l vody

Postup: Nakrájíme maso a cibuli a přimícháme ostatní suroviny. Masoxy rozmícháme v malém množství vody a dolijeme do 1 litru. Přilijeme k masu. Vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1,5 hodiny při 250 stupních Celsia. Nemícháme, nedolíváme vodu a nesundaváme alobal.

 

Za originální recept děkujeme čtenářce jménem Zita.

Lenka Moučková


9.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 40   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Guláš bez míchání

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40
Elen
Elen - 10.11.2007 21:47

Ota: tak to pošli do Receptů a určitě Ti to vydajsmajlik - 47

 
Ota
Ota - 10.11.2007 17:23

Tak jsem o dneska udělal s malou úpravou a je to super recept.smajlik - 47
Otova varianta :
Dva druhy masa vepřové + hovězíˇ( dohromady cca 1,5 kila) , žádný masox a přidal jsem pytlík zmrzlých podhříbků...( tak 0,5 kila.. a žádná solamil zahuštení viz dále.)
Místo alobalu jsem na hrnec nakladl jako střechu několik krajíců chleba a on se zapekl do sebe jako poklička a zespoda pěkně zahustil sós ..... no a pokličku jsem snědl sámsmajlik - 33
v tomle množství cca 2hodiny na 240-250 a pakl jsem to tam nechal ještě 30 minut pro jistotu dojít.

A příšte tam dám místo hub kyselé zelí a bude zapečený segedín jako víno.... a napadá mě ještě verze s paprikama a brokolici ( vyskládat jí na povrch)

Rodina se olizovala - příloha byla Basmati....

 
babkatapka
babkatapka - 9.11.2007 20:28

Ota: a to si představ, že já mám remosky 4 ty mě přežijou. 2 normální velikost a 2 mini. Můjsmajlik - 43 tušil, že když se změnil režim, že se změní i ceny. A tak tehdy koupil remosky, normální velikost byla za 195 Kčs a ta mini za 125,- Kčs. Dnes stojí remoska přes 2000 a to ještě nepeče dobře, protože má nádobu s nepřilnavou vrstvou a tak už tak dobře nepeče. Takže si ty moje remosky opatruju.smajlik - 68

 
r1911
r1911 - 9.11.2007 19:05

Ota: Obrázek jsem měla na mysli. smajlik - 75 Nějak mi nedošlo, že jsi mezitím napsal další komentáře, tchýni bych si komentovat netroufla.

 
Ota
Ota - 9.11.2007 16:30

r1911: myslíš ten obrázek že ?
Mám jich v mrazáku kila

 
r1911
r1911 - 9.11.2007 16:26

Ota: to je nádhera smajlik - 60smajlik - 47

 
Ota
Ota - 9.11.2007 16:23

babkatapka: Já jsem se kdysi remosce mé tchyně pustě vysmíval ... než jsem to u nich na chatě prubnul a od tý doby na to nedám dopustit

 
Ota
Ota - 9.11.2007 16:21

babkatapka: jenom upozorňuju ,že sem to nepruboval sám ale obecně je podle mě úplne jedno jestli to dvě hodiny děláš v troubě přikrytý nebo v remosce přiklopený.... typnu si, že to budeš mít za 90 minut hotový

 
babkatapka
babkatapka - 9.11.2007 16:09

Ota: výborně, díky za radu, já mám stejně menší el. troubu, tak já bych ani to kilo nemohla dělat tak dlouho. Já mám jen minikuchyňku. Ale nejraději dělám opravdu v remosce. Tak to dle tvého návodu zprubnu!!!smajlik - 31

 
Ota
Ota - 9.11.2007 16:04

babkatapka: podle mě to můžes udělat v tý remosce ... přiklopený to bude,
prohřejvaný ze všech stran taky ..... podle mě ušetříš za energii

 
babkatapka
babkatapka - 9.11.2007 15:34

Ota: mám, ale já nemůžu dělat z kila, to bych jedla 14 dní a mražený mě nechutná.

 
Ota
Ota - 9.11.2007 15:25

babkatapka:
podle mě bych to dal jen do menší nádoby .... ovšem dělat půl kila masa v troubě by mě přišlo víceméně plýtvání .... máš remosku ?

 
babkatapka
babkatapka - 9.11.2007 15:20

už jsem o tomto slyšela, ale poraďte, když bych dělala jen z 1/2 kg masa, všechno i čas na polovinu???? Nejsem si jistásmajlik - 26

 
Elen
Elen - 9.11.2007 14:23

Vikina: já čekala, že mi odepíšeš, že kafe nepijesmajlik - 34

 
Ota
Ota - 9.11.2007 13:30

r1911: http://www.oou.cz/houby/img/Boletinus_badius.jpg
smajlik - 33

 
Vikina
Vikina - 9.11.2007 13:17

Elen: smajlik - 55budu se ho muset zeptat smajlik - 34

 
r1911
r1911 - 9.11.2007 13:06

Janka1: Moje mamka si taky každé jídlo ještě před ochutnáním posype vrstvou sole. Množství, které já dávám do celého jídla, si ona pak ještě prskne do talíře. Dělá to tak i v restauraci, jinak je to podle ní bez chuti. smajlik - 76
Ota: svatojánků? smajlik - 26

 
Ota
Ota - 9.11.2007 13:00

ještě si říkám, že nejlepší by to bylo udělat v sobotu ale ten alobal sundat až v neděli a nechat to 20-24 hodin odležet smajlik - 33

 
Ota
Ota - 9.11.2007 12:49

a k tomu asi rýži co ?

 
Ota
Ota - 9.11.2007 12:47

mam-ča: podle mě je matoucí ten název ... chystám se to udělat tak po víkendu budu vědět víc.
Určitě nedám kostku a asi vynechám ten škrob

A přemýšlím jestli tam nepřihodit pytlík zmrzlejch svatojánků

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.