Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zasklený bůček

Zasklený bůček

Potřebujete: 3/4 kila bůčku vcelku, dvě jablka (oloupaná a na dílky nakrájená), cibuli (oloupanou a také na dílky nakrájenou), tymián, med, sůl a pepř

Postup:  Namočte maso do studené vody na 1 hodinu, pak osušte. Vetřete do něj sůl a pepř. Na dno pekáčku rozložte jablka, cibuli, lístky tymiánu a med (celkem větší polévkovou lžíci), na to položte bůček a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Nezakrývejte a pečte asi hodinu. Pak maso podlijte asi 250 ml vody (1 hrnek), teplotu trochu zvyšte a ještě pečte 45 minut. Během pečení je důležité ohlídat jablečno-cibulový podklad, aby nevyschl. Po upečení vyjměte maso z pekáčku, nechte bůček zatížit něčím plochým (například 10litrovým hrncem), dejte vychladnout a vložte do lednice na celou noc.

Před podáváním si vyrobte karamel: zbylou šťávu z pekáčku sceďte a jablka s cibulí dejte stranou (pokud se šťáva příliš vypekla, dolijte vodou, odstraňte přebytečný tuk na povrchu). Šťávu zredukujte na konzistenci sirupu. Jablka a cibuli zbavte zbylých snítek tymiánu, propasírujte nebo rozmixujte (nebo nechte jen tak). Vyjměte bůček z lednice, nakrájejte ho na kostky (2 cm) a na pánvičce s nepřilnavým povrchem orestujte dokřupava. Poté zalijte sirupem a v něm bůčkové kostky obalte.  

Recept pochází z www.cuketka.cz

Lenka Moučková


5.11.2008   Rubrika:   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zasklený bůček

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Markýza
Markýza - 5.11.2008 18:24

Ota: ale jo, když budeš odstraňovat z té rozpečené matlaniny ten tymián, krásně se to bůček uleží v lednicismajlik - 58

 
Juana
Juana - 5.11.2008 17:07

Ota: to vím, že se takhle šidilo na váze, ale když už jdu maso připravovat, tak pro to přece není důvod

 
Ota
Ota - 5.11.2008 15:55

Juana: takhle se také šidilo na váze

ale jde zejména o o "odkrvování" a odstranění krevních sraženin někdo to přerostlo v rituální rituální očisty" košer nebo halal " a tak podobně ...

 
Juana
Juana - 5.11.2008 14:58

Netuší někdo, jaký význam má to namáčení masa do vody? Před nějakou dobou to řešili i na stránkách pana Cuketky a k žádnému rozumnému vysvětlení se tam nedopracovali.

 
Bridgetj
Bridgetj - 5.11.2008 10:15

Ota: No, v mém a přítelově případě by to šlo. Páč mi tohle nejíme. smajlik - 68

 
Ota
Ota - 5.11.2008 9:50

Bridgetj: no on je bůček a bůček ...
Pokud je to "od špičky" a je jen lehce prorostlý tak to nění zdravotně o nic horší než pojídat uzeninu nebo tučný sýr......
Paradoxně to co se u nás prodávalo před rokem 1989 byl laciný import z NSR, tam tyhle tučný kousky celkem nikdo nechtěl tak než by to zkrmovali tak to s československem vyměnili za dříví

 
Ota
Ota - 5.11.2008 9:46

může mi autorka poradit metodu jak bůček po upečení nesežrat a netknutý odložit do lednice ? smajlik - 34

 
Bridgetj
Bridgetj - 5.11.2008 8:45

Vypadá to hezky, ale když já fáááákt bůček nemusím. smajlik - 66

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.