Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapékané kjuftěty

Zapékané kjuftěty

Potřebujete: 500 g mletého vepřového masa, 3 brambory, 2 vejce, trochu mléka, 1 žemli, 6 rajčat, 2 cibule, 2 dl bílého vína, olej, petrželovou nať, strouhanku dle potřeby, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 200 g balkánského sýra

Postup: Žemli namočenou v mléce dobře vymačkáme, přidáme mleté maso, nastrouhané brambory, vejce, sůl, pepř, nastrouhaný sýr, zahustíme strouhankou a dobře promícháme. Rukou navlhčenou vínem modelujeme malé šišky, které obalujeme v jemně nasekané petrželce. Na rozehřátém oleji šišky opečeme. Pak je srovnáme do pekáčku, naklademe na ně plátky osolených rajčat, podlijeme vínem a v troubě zapečeme. Podáváme s vařenými brambory a míchaným zeleninovým salátem.

Recept pochází z knihy Kuchyně jižní Evropy od Františka Šulce a Jiřího Šourka.

Lenka Moučková


17.2.2009   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapékané kjuftěty

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.