Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Řízky v těstíčku

Řízky v těstíčku

Potřebujete: 4 vepřové řízky, 4 plátky šunky, 4 plátky tvrdého sýra, sůl, 50 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce mléka, olej, párátka

Postup: Plátky masa tence naklepeme, osolíme a na každý položíme plátek šunky a sýra. Přehneme a v okrajích spíchneme párátkem. Obalíme v hustém těstíčku, připraveném z vajec rozšlehaných s mlékem a moukou. Hned klademe na rozpálený olej a po obou stranách osmažíme. Jako příloha je skvělá bramborová kaše.

 

Lenka Moučková


27.5.2009   Rubrika:   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Řízky v těstíčku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Linda
Linda - 27.5.2009 14:31

Navnadili jste me, zítra budou rízky, ale klasicky obalované - ty já nejradsi smajlik - 57

 
Ota
Ota - 27.5.2009 14:11

sharon: ono je to původně snad italské jídlo

 
Ota
Ota - 27.5.2009 12:55

ruby13: vlastně ani ne ... tady už o tom debata byla nejenom o masožraní ale i o telátkách, kuřátkách a selátkách a smutných kravičkách, kterým by bylo lépe někde v přírodě.... jako by tam nikdo nelovil mláďátka.

Vem si, že někde nejedí hovězí vůbec, vepřový taktéž ne ale zase mají rádi jehněčí, pejska nebo broučky.

 
ruby13
ruby13 - 27.5.2009 12:05

Ota: a nevidíš na talíři i to ubohý telátko?smajlik - 55

 
sharon
sharon - 27.5.2009 11:38

Ota: však ženě bych ho nesnědla.smajlik - 68...a nic jinýho po Tobě nepochtivám......a o těch vídeňských řízcích vím, z doslechu ovšem.....

 
Ota
Ota - 27.5.2009 11:25

sharon: to by žena asi neunesla.....
ale kdysi jsme jen koukali když přinesli "dětské porce pro kluky" tak řízky byly jako v čechách pro dospělé a dospělácké byly jako poklop od kanálu normálně přes celý talíř .... to jsem fakt nevěřil ....
A telecí je na řízky výborné ...
Někdy dělám dokonce řízky z hovězího masa ..... naši kluci mají zase nejraději krůtí .......

 
sharon
sharon - 27.5.2009 10:35

Ota: tak takovou slast jsem v Rakousích ještě nezažila.....a nepozvešsmajlik - 76 já jsem řízkovej maniak, klidně sežeru i dva bez chlebasmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
monja
monja - 27.5.2009 9:56

smajlik - 64taky si dáváš tuplovanej ? smajlik - 35

 
Ota
Ota - 27.5.2009 9:48

sharon: já se vždycky těším na řízky v Rakousku ... obzvlášť telecí mají znamenité

 
Ota
Ota - 27.5.2009 9:48

sharon: já se vždycky těším na řízky v Rakousku ... obzvlášť telecí mají znamenité

 
sharon
sharon - 27.5.2009 9:31

není nad klasiku....pořádnej řízek přes celej talíř....smajlik - 57smajlik - 47

 
evča.
evča. - 27.5.2009 8:40

Dělávám,jen nedělám těstíčko,ale jenom obalím v hl.mouce smajlik - 47
Ale zkusím i v těstíčku,a dělávám to převážně s kuřecího.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.