Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vylepšené Vepřové ve vlastní šťávě

Vylepšené Vepřové ve vlastní šťávě

Potřebujete: 1 konzervu Vepřového ve vlastní šťávě, 1 konzervu baby karotky, 1 pórek, chleba či těstoviny

 

Postup: Z konzervovaného masa odebereme tuk a dáme jej na pánvičku. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, která na tuku podusíme. Přidáme konzervovanou baby karotku a vepřové, které pokrájíme. Přidáme trochu vody a ještě společně podusíme. Podáváme s chlebem nebo těstovinami. Jako nostalgickou vzpomínku doporučujeme kolínka.

Lenka Moučková


4.6.2009   Rubrika:   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,2/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vylepšené Vepřové ve vlastní šťávě

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
bobisek
bobisek - 8.6.2009 20:00

Bylo nebylo, kdysi dávno jsme vepřovku používali k vaření rizota. Nebyla ani rychlovarná konvice, nebyla ani elektřina. Ráno jsme zatopili v kamnech, aby byla snídaně s bílou kávou. Při této příležitosti se do kastrolku vybral tuk z konzervy, usmažila se cibulka, pak se přidala rajčata a papriky, masičko z konzervy a zalilo vodou kousíček nad rýži, která se tam taky přidala a okulila ve směsi. Když se voda vyvařila na úroveň rýže, tak se přikryté zabalilo do Rudého práva (byly největší a měly dobrou sobotní přílohu) a strčilo se to do péřových dek. A oběd byl na světě. Když se to z těch peřin vytáhlo v poledne, bylo hned uvařeno. A podotýkám, že tenkrát nebyla rýže parboleid, ale rozvařený to nebylo.

 
maxik
maxik - 4.6.2009 21:21

jamb: kupuj raději od českého výrobce /hamé a pod../ ty levný a cizí stojí většinou za smajlik - 72 Jsou sice dražší něco přes tři pětky, ale stojí za tosmajlik - 58

 
jamb
jamb - 4.6.2009 19:54

Poraďte kde koupit jedlé vepřové v konzervě. Taky jsem si z nostalgie nedávno jedno koupila a bylo teda smajlik - 70

 
babkatapka
babkatapka - 4.6.2009 16:15

vepřové v konzervě mám stále v rezervě a dělám z něj rizoto. Osmažím cibulku, přidám maso z konzervy (to lepší) k tomu něco mražené zeleniny, popř. žampiony a zaleju vodou , v remosce za chvilku smajlik - 26. posypat sýrem a je mňamsmajlik - 57smajlik - 57
Jen se mi zdá, dřív těch konezrvách byly opravdu větší kousky masa, teď je to spíš taková nějaká slisovaná hmota, i když za 30 Kčsmajlik - 26

 
Ota
Ota - 4.6.2009 13:39

orinka: ještě pro nás pamětníky ... pamatuje staré komunistické masny ?
Jak tam byly pyramidy krevních tučnic a sádla v konzervě?

 
sharon
sharon - 4.6.2009 13:32

orinka: ano, s kolínkama to dělávala moje tchýně, bylo jich doma jako psů, tchán byl u policajtů tak nosil konzervy odtud....ale ty se dali jíst !

 
orinka
orinka - 4.6.2009 13:03

Ty dobré vepřové konzervy....matně se mi vybavuje značka Globus s vepřovou hlavou na etiketě a nějaké čínské znaky. Hovězí ve vlatní šťávě jsem tenkrát kupodivu milovala, bylo tam podle mě i dost masa a nejlepší to bylo pomíchané s kolínky.

 
sharon
sharon - 4.6.2009 12:48

Ota: však já píšu jen o vepřovce......a já se jich tenkrát mohla na chatě užrat...smajlik - 58

 
Florencie
Florencie - 4.6.2009 11:37

Podobnou rychlovku dělám na dovčách - do guláše z konzervy hodím osmahlou cibulku a syrovou papriku a rajčata, mňam smajlik - 57

 
Ota
Ota - 4.6.2009 11:08

sharon: popravdě ani tenkrát nebylo kvalitních konzerv zrovna moc...
Když si vzpomenu na Trenčiraský párek s fazulou, segedinský guláš nebo hovězí ve vlastní tak se mi zvedá kufr ještě teď .... vepřovka byla vzácná vyjímka

 
sevenofnine
sevenofnine - 4.6.2009 11:04

mě by zajímalo jak se zavařuje syrové maso, babí to nějak dělala, ale nevím jak. To byla záloha mňam, kupované jsem jedla tak 10let zpět a ani tehdy to nebyl žádný zázrak hodný vylepšení.

 
Jarča*
Jarča* - 4.6.2009 10:21

Já se přiznám, že vepřové v konzervě v záloze mívám, míchám ho do rizota nebo těstovin, když potřebuju nějakou rychlovku nebo o dovolené, ale musí to být nějaké to "lepší", okolo 30 Kč, ne za 16smajlik - 76smajlik - 68

 
sharon
sharon - 4.6.2009 9:17

Aja: tak to ani nezkoušejte....smajlik - 16

 
sharon
sharon - 4.6.2009 9:17

konzervy jen v nouzi nejvyšší....vepřové ve vlastní šťávě , to je dnes takový humus že se snad ani vylepšit nedá.....tak před 30lety,to byli "vepřovky"radost jíst,s chlebem, hořčicí, cibulí......ale dnes je to hnus!smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66

 
orinka
orinka - 4.6.2009 9:11

Vepřové maso je natolik rychlé, že dělám raději z čerstvého, ale uznávám, že je pro každý případ dobré mít doma v záloze konzervu - pořád lepší než nic.

 
máša h.
máša h. - 4.6.2009 8:40

Aja: loni v létě, v názvu musí být "maso", jinak to je fakt blivajz

 
Aja
Aja - 4.6.2009 8:19

Zkusili jste někdo v poslední době koupit vepřové ve vlastní šťávě?smajlik - 76

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.