Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Květák s vepřovou konzervou

Květák s vepřovou konzervou

Potřebujete: 1 konzervu Vepřového ve vlastní šťávě, 1 květák, 1 sáček strouhaného sýra (100 g), 4 vejce, mléko, sůl, strouhanku, pepř

Postup: Květák ponoříme do studené vody, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve vodě doměkka. Zapékací misku vymažeme tukem z konzervy a vysypeme strouhankou. Květák rozložíme do zapékací mísy, přidáme rovnoměrně vepřové a zalijeme směsí z vajec, mléka a půlkou sáčku strouhaného sýra. Vlijeme na květákovo-masovou směs a zapékáme, až vaječná směs, kterou jemně osolíme a opepříme, ztuhne. Před koncem zapékání posypeme zbývajícím sýrem. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.

"Někdy vrstvím, jindy smíchám všechy suroviny v míse," svěřuje se čtenářka Jana. "Na kráse ani chuti to nic nemění." Děkujeme za recept a přejem dobrou chuť.

Lenka Moučková


5.11.2009   Rubrika:   |   Komentářů 5   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Květák s vepřovou konzervou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mariena
mariena - 5.11.2009 13:16

Já bych dnešní vepřovou konzervu nekoupila,dřív jsem dělávala něco na způsob milánských špaget,ale to byla ještě vepřová konzerva čínská,ta se dala studená namazat na chleba,místo toho teď prodávají ty odpornosti v podobném obalu.Já když pospíchám,tak udělám květákový nákyp a tam přidám drůbeží,šunkový nářez,ale konzervusmajlik - 11smajlik - 11

 
Elen
Elen - 5.11.2009 11:06

Linda: to je shoda náhodsmajlik - 16

Ale, holky, já ten recept beru jako radu nouzovku, ne vždycky máme doma slaninu, zbytky vepřového, kuřecího či hovězího z předchozího dne... Tohle prostě člověku může vytrhnout trn z paty, nebo ho inspirovat k tomu, že pokud ony zbytky v lednici má, tak je může zpracovat tímto způsobem.

 
Linda
Linda - 5.11.2009 9:22

anitech: a zvlást dneska, kdyz hned pod veprovou konzervou je clánek o pokladech ceské kuchyne .... to príme prastí do ocí smajlik - 16

 
PEGG
PEGG - 5.11.2009 9:21

Promiň, ale v dnešní době konzervu? Proč?smajlik - 48

 
anitech
anitech - 5.11.2009 8:35

Nic proti čtenářce Janě, ale škoda kazit květák tím, co v poslední době v konzervách prezentují. A zvláště pak v shora zmíněné konzervěsmajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.